Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Karsētais biezpiena krēms

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Tā kā krēms pēc struktūras ir irdens tam piestāvēs sulīgi augļi un ogas. Vasarā izdodas lieliskas deserta kūkas ar avenēm, mellenēm. Krēms labi sader ar persikiem, ķiršiem, ne tik labi ar brūklenēm. Ja pilda starp biskvīta kārtām, sulīgāka tā būs, ja pa virsu pārsmērēs putukrējumu. Līdzīgi var darīt arī deserta kūkām.
Bija gadījumi, kad viss labi izdevās, bet bija arī reizes, kad masa karsējot nesabiezēja. Kopsakarību nevarēju atrast šim faktam, jo viens un tas pats biezpiens varēja uzvesties dažādi. Ja biezpiens nesabiezē, var pievienot uzbriedinātu želatīnu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g biezpiena (rikotas biezpiena)
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • 50 g sviesta
  • 1 tējk. vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Divas paciņas biezpienu, divu olu dzeltenumus, cukuru pēc garšas, vaniļas cukuru samaisa un sablendē.
    Divas paciņas biezpienu, divu olu dzeltenumus, cukuru pēc ga...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  2. Liek uz vidējas uguns, pievieno 50 g sviesta.
    Liek uz vidējas uguns, pievieno 50  g sviesta.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. maisot karsē, kamēr masa maina struktūru un paliek biezāka un medaināka (tas viss aizņem aptuveni 3 minūtes).
    maisot karsē, kamēr masa maina struktūru un paliek biezāka u...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  4. Biezpiena masu strauji atdzesē, ievietojot to auksta ūdens peldē.
    Biezpiena masu strauji atdzesē, ievietojot to auksta ūdens p...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Vasarā gatavoju savu latviešu tiramisu variantu - ar šo krēmu un putukrējumu kārtām, un, protams, daudz ogām.

    Lai izdodas un labi garšo!
    Vasarā gatavoju savu latviešu tiramisu variantu - ar šo krēm...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas