Sākums > Receptes > Deserti

Karsētais biezpiena krēms

2022. gada 23. marts
Foto: Receptes.lv
Tā kā krēms pēc struktūras ir irdens tam piestāvēs sulīgi augļi un ogas. Vasarā izdodas lieliskas deserta kūkas ar avenēm, mellenēm. Krēms labi sader ar persikiem, ķiršiem, ne tik labi ar brūklenēm. Ja pilda starp biskvīta kārtām, sulīgāka tā būs, ja pa virsu pārsmērēs putukrējumu. Līdzīgi var darīt arī deserta kūkām.
Bija gadījumi, kad viss labi izdevās, bet bija arī reizes, kad masa karsējot nesabiezēja. Kopsakarību nevarēju atrast šim faktam, jo viens un tas pats biezpiens varēja uzvesties dažādi. Ja biezpiens nesabiezē, var pievienot uzbriedinātu želatīnu.
Pagatavošana
15 min
1. Divas paciņas biezpienu, divu olu dzeltenumus, cukuru pēc garšas, vaniļas cukuru samaisa un sablendē.
Foto: Receptes.lv
2. Liek uz vidējas uguns, pievieno 50 g sviesta.
Foto: Receptes.lv
3. maisot karsē, kamēr masa maina struktūru un paliek biezāka un medaināka (tas viss aizņem aptuveni 3 minūtes).
Foto: Receptes.lv
4. Biezpiena masu strauji atdzesē, ievietojot to auksta ūdens peldē.
Foto: Receptes.lv
5. Vasarā gatavoju savu latviešu tiramisu variantu - ar šo krēmu un putukrējumu kārtām, un, protams, daudz ogām.

Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu