Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

2021. gada 29. novembris
Foto: Publicitātes
"Nedomāju, ka pastāstīšu ko jaunu. Kotletēm mums katram sava recepte. Citam slepena, citam publiska. Es gan savas receptes neslēpju un vienmēr priecājos, ka spēju iedvesmot gatavot. Tā arī šoreiz, parādīšu pavisam vienkāršu, garšīgu recepti," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
60 min
1. Vistu kotletēm izmantoju tikai paša maltu gaļu, tā būs garantija garšīgām kotletēm. Maļu 50% fileju, 50% atkaulotus vistu šķiņķīšus. Noteikti būs sulīgākas. Tālāk jau viss "iet uz aci".
Foto: Publicitātes
2. Gaļa kādi 800 g. Pāris olas, mazliet piens vai auksts ūdens, rīvmaize, sāls, pipari. Rīvmaizi ber, kamēr normālā biezumā. Kārtīgi samaisa, izdauza un neilgu laiku paturu, lai rīvmaize uzbriest.
3. Kotletes tikai apcep brūnas, nav vajadzības izcept pilnībā, jo vēl liks sautēties.
4. Kad visas apceptas, liek atpakaļ pannā un pārlej ar 500 ml saldo krējumu. Pasautē 20 minūtes.
Pasniedzu šoreiz ar bulguru.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu