Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar mocarellu pildīti šampinjoni ar sparģeļiem

Foto: Publicitātes
Gaisa krāsnī gatavoti šampinjoni ar kūstošu mocarellas pildījumu, kas pasniegti ar grilētiem vai grilpannā ceptiem sparģeļiem citronu un medus marinādē. Izcils garšu salikums, kas priecēs ne vien veģetāriešus, bet arī gaļēdājus.

Skaties, kā TV personībai Kristīnei Garklāvai veicās, gatavojot šo ēdienu TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Tefal" un "Vegeta Natur".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
30 min
1. Sēnēm izlauž vai izgriež kātiņus, liek sēnes bļodā. Gatavo marinādi, bļodiņā vai krūzē sakuļot visas sastāvdaļas. Pusi marinādes pārlej šampinjoniem un apmaisa.

Foto: Publicitātes
2. Katras sēnes cepurītē ieliek bazilika lapu, virsū - mini mocarellas bumbiņu.

Foto: Publicitātes
3. Ar cepurītēm uz leju sēnes saliek gaisa krāsnī, 180 grādos cep 15 minūtes.

Foto: Publicitātes
4. Pa to laiku sparģeļiem nolauž kātu apakšējās cietās daļas, liek sparģeļus bļodā, pārlej ar atlikušo marinādi un apmaisa. Sparģeļus liek uz grila un grilē pāris minūtes no katras puses.

Foto: Publicitātes
5. Liek sēnes uz šķīvja. Blakus liek sparģeļus. Dekorē ar baziliku un ķirštomāta zariņu.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu