Gaisīgs bezē, brangs krēms un garšas izlīdzinošs džems - viss, kas nepieciešams kārtīgai bezē ruletei.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Baltās šokolādes krēmam:
160gbaltās šokolādes
400gsaldā krējuma 35 %
10gglikozes sīrupa (var iztikt)
10gmedus
Bezē:
6olu baltumi
280gcukura
8grīsu etiķa (vai citrona sulas vai vīna etiķa u.tml)
8gkukurūzas cietes
Mandeļu skaidiņas
Ķiršu džemam:
400gskābo ķiršu
6ēd. k.cukura
2ēd. k.kukurūzas cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
999 min.
Pagatavo baltās šokolādes krēmu. Vislabāk to darīt iepriekšējā vakarā, lai krēms stabilizētos. 100 g saldā krējuma, glikozes sīrupu un medu lej katliņā un uzsilda līdz 40°. Izkausē šokolādi un pievieno saldā krējuma masai. Kārtīgi izmaisa.
Pievieno atlikušos 300 g aukstā saldā krējuma pie šokolādes/saldā krējuma masas. Labi izmaisa un uzliek pārtikas plēvi kontaktā ar krēmu. Liek ledusskapī vismaz uz 10-12 h.
FOTO: Publicitātes
Pagatavo ķiršu džemu. Katliņā liek sablendētus ķiršus bez kauliņiem, cukuru pēc garšas un kukurūzas cieti. Kad parādīsies burbuļi, vāra vēl 2 minūtes. Liek atdzesēties. Tā kā bezē rulete un krēms ir saldi, ķiršu skābumiņš te labi iederēsies.
Var aizstāt ar jau gatavu kādu skābenu džemu vai ievārījumu.
Tad pagatavo bezē. 6 olu baltumus kuļ uzreiz ar visu cukuru, līdz izveidojas gaišas putiņas.
FOTO: Publicitātes
Šajā brīdī pievieno rīsu etiķi un turpina vēl kādas 6-8 min kult, līdz masa kļūst stingra.
FOTO: Publicitātes
Kad olu baltumi ir sakulti, pievieno kukurūzas cieti un ar lāpstiņu uzmanīgi apmaisa.
Liekam bezē masu uz cepampapīra, izlīdzina taisnstūra formā. Uzber mandeļu skaidiņas.
FOTO: Publicitātes
Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī režīmā konvekcija augša/apakša 160° uz 30 min.
Kad bezē izcepās, apgriež to otrādi, noņem cepampapīru un ļauj atdziest.
FOTO: Publicitātes
Pa to laiku pagatavo krēmu. Ar mikseri uzputo līdz stingrai masai. Nepārkuliet!
Tagad uz bezē plānā kārtiņā uzsmērē ķiršu džemu
FOTO: Publicitātes
Pēc tam baltās šokolādes krēmu.
FOTO: Publicitātes
Ar cepampapīra palīdzību sarullē bezē ruleti.
Dekorē un bauda!