Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Bezē rulete ar ķiršiem un baltās šokolādes krēmu

Bezē rulete ar ķiršiem un baltās šokolādes krēmu

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Gaisīgs bezē, brangs krēms un garšas izlīdzinošs džems - viss, kas nepieciešams kārtīgai bezē ruletei.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Baltās šokolādes krēmam:
  • 160 g baltās šokolādes
  • 400 g saldā krējuma 35 %
  • 10 g glikozes sīrupa (var iztikt)
  • 10 g medus
  • Bezē:
  • 6 olu baltumi
  • 280 g cukura
  • 8 g rīsu etiķa (vai citrona sulas vai vīna etiķa u.tml)
  • 8 g kukurūzas cietes
  • Mandeļu skaidiņas
  • Ķiršu džemam:
  • 400 g skābo ķiršu
  • 6 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. kukurūzas cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Pagatavo baltās šokolādes krēmu. Vislabāk to darīt iepriekšējā vakarā, lai krēms stabilizētos. 100 g saldā krējuma, glikozes sīrupu un medu lej katliņā un uzsilda līdz 40°. Izkausē šokolādi un pievieno saldā krējuma masai. Kārtīgi izmaisa.
  2. Pievieno atlikušos 300 g aukstā saldā krējuma pie šokolādes/saldā krējuma masas. Labi izmaisa un uzliek pārtikas plēvi kontaktā ar krēmu. Liek ledusskapī vismaz uz 10-12 h.
    Pievieno atlikušos 300 g aukstā saldā krējuma pie šokolādes/...

    FOTO: Publicitātes

  3. Pagatavo ķiršu džemu. Katliņā liek sablendētus ķiršus bez kauliņiem, cukuru pēc garšas un kukurūzas cieti. Kad parādīsies burbuļi, vāra vēl 2 minūtes. Liek atdzesēties. Tā kā bezē rulete un krēms ir saldi, ķiršu skābumiņš te labi iederēsies.
    Var aizstāt ar jau gatavu kādu skābenu džemu vai ievārījumu.
  4. Tad pagatavo bezē. 6 olu baltumus kuļ uzreiz ar visu cukuru, līdz izveidojas gaišas putiņas.
    Tad pagatavo bezē. 6 olu baltumus kuļ uzreiz ar visu cukuru,...

    FOTO: Publicitātes

  5. Šajā brīdī pievieno rīsu etiķi un turpina vēl kādas 6-8 min kult, līdz masa kļūst stingra.
    Šajā brīdī pievieno rīsu etiķi un turpina vēl kādas 6-8 min...

    FOTO: Publicitātes

  6. Kad olu baltumi ir sakulti, pievieno kukurūzas cieti un ar lāpstiņu uzmanīgi apmaisa.
  7. Liekam bezē masu uz cepampapīra, izlīdzina taisnstūra formā. Uzber mandeļu skaidiņas.
    Liekam bezē masu uz cepampapīra, izlīdzina taisnstūra formā....

    FOTO: Publicitātes

  8. Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī režīmā konvekcija augša/apakša 160° uz 30 min.
  9. Kad bezē izcepās, apgriež to otrādi, noņem cepampapīru un ļauj atdziest.
    Kad bezē izcepās, apgriež to otrādi, noņem cepampapīru un ļa...

    FOTO: Publicitātes

  10. Pa to laiku pagatavo krēmu. Ar mikseri uzputo līdz stingrai masai. Nepārkuliet!
  11. Tagad uz bezē plānā kārtiņā uzsmērē ķiršu džemu
    Tagad uz bezē plānā kārtiņā uzsmērē ķiršu džemu

    FOTO: Publicitātes

  12. Pēc tam baltās šokolādes krēmu.
    Pēc tam baltās šokolādes krēmu.

    FOTO: Publicitātes

  13. Ar cepampapīra palīdzību sarullē bezē ruleti.
    Dekorē un bauda!

    Lai labi garšo!
    Ar cepampapīra palīdzību sarullē bezē ruleti.
Dekorē un bau...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas