Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bezē rulete ar ķiršiem un baltās šokolādes krēmu

2021. gada 13. oktobris
Foto: Receptes.lv
Gaisīgs bezē, brangs krēms un garšas izlīdzinošs džems - viss, kas nepieciešams kārtīgai bezē ruletei.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
999 min
1. Pagatavo baltās šokolādes krēmu. Vislabāk to darīt iepriekšējā vakarā, lai krēms stabilizētos. 100 g saldā krējuma, glikozes sīrupu un medu lej katliņā un uzsilda līdz 40°. Izkausē šokolādi un pievieno saldā krējuma masai. Kārtīgi izmaisa.
2. Pievieno atlikušos 300 g aukstā saldā krējuma pie šokolādes/saldā krējuma masas. Labi izmaisa un uzliek pārtikas plēvi kontaktā ar krēmu. Liek ledusskapī vismaz uz 10-12 h.
Foto: Publicitātes
3. Pagatavo ķiršu džemu. Katliņā liek sablendētus ķiršus bez kauliņiem, cukuru pēc garšas un kukurūzas cieti. Kad parādīsies burbuļi, vāra vēl 2 minūtes. Liek atdzesēties. Tā kā bezē rulete un krēms ir saldi, ķiršu skābumiņš te labi iederēsies.
Var aizstāt ar jau gatavu kādu skābenu džemu vai ievārījumu.
4. Tad pagatavo bezē. 6 olu baltumus kuļ uzreiz ar visu cukuru, līdz izveidojas gaišas putiņas.
Foto: Publicitātes
5. Šajā brīdī pievieno rīsu etiķi un turpina vēl kādas 6-8 min kult, līdz masa kļūst stingra.
Foto: Publicitātes
6. Kad olu baltumi ir sakulti, pievieno kukurūzas cieti un ar lāpstiņu uzmanīgi apmaisa.
7. Liekam bezē masu uz cepampapīra, izlīdzina taisnstūra formā. Uzber mandeļu skaidiņas.
Foto: Publicitātes
8. Liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī režīmā konvekcija augša/apakša 160° uz 30 min.
9. Kad bezē izcepās, apgriež to otrādi, noņem cepampapīru un ļauj atdziest.
Foto: Publicitātes
10. Pa to laiku pagatavo krēmu. Ar mikseri uzputo līdz stingrai masai. Nepārkuliet!
11. Tagad uz bezē plānā kārtiņā uzsmērē ķiršu džemu
Foto: Publicitātes
12. Pēc tam baltās šokolādes krēmu.
Foto: Publicitātes
13. Ar cepampapīra palīdzību sarullē bezē ruleti.
Dekorē un bauda!

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu