Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Arhangeļskas borščš

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Riskanta zupa! Zinu, ka tikšu uzslavēts, gan arī kāds uzrakstīs, ka tas nav borščs. Nekas, kā būs, tā būs. Recepte nāk no maniem iemīļotajiem krievu pavāriem un man likās interesanta, kaut gan man pašam ir vismaz trīs varianti. Domāju, ka Jums arī katram ir sava ģimenes recepte. Produktu vajag diezgan daudz, tāpēc sarakstīšu atsevišķi.

Receptes un foto autors: Uldis Grībergs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg biešu
  • 2 burkāni
  • 1 sauja skābētu kāpostu
  • 1 bundža konservētu pupiņu
  • 2 sīpoli
  • 2 tomāti
  • 5 kartupeļi
  • 200 g kūpināta cauraudža
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

240 min.
  1. Pirmais ko dara, uzliek vārīties buljonu. Tur nu brīva izvēle, bet man bija cūkas stilbiņš. Liek ar tādu aprēķinu, ka gaļu atpakaļ zupā neliek.
  2. Kamēr vārās buljons, sagatavo pārējos produktus. Skābos kāpostus uz dēlīša sagriež smalkāk, kartupeļus nelielos kubiņos, sīpolus pusmēnešos, kā ierasts, burkānus sarīvē, cauraudzīti sagriež kubiņos. Bietes man vārītās, vaakuma iepakojumā, tās arī sarīvēju.
  3. Sāk apcept visu vienā pannā, pievienojot citu aiz cita. Sīpols, burkāns, bietes, cauraudzis un kā pēdējos pierīvē tomātus. Sacepums gatavs.
  4. Buljons gatavs, izzvejo stilbiņu apsmērē ar sinepju, medus, sojas mērces maisījumu un liek cepeškrāsnī apbrūnināties.
    Buljons gatavs, izzvejo stilbiņu apsmērē ar sinepju, medus,...

    FOTO: Publicitātes

  5. Kad gatavs, var uzreiz nošnakāt, var sadalīt gabalos un apēst pie zupas.
    Kad gatavs, var uzreiz nošnakāt, var sadalīt gabalos  un apē...

    FOTO: Publicitātes

  6. Buljonā liek skābos kāpostus un vāra kādas 20 min. Pēc tam kartupeļus, vāra, kamēr mīksti. Tālāk pieliek sacepumu, kas mums uz pannas un vāra vēl kādas 20 min. Pašās beigās pieliek pupiņas.

    Tagad atzīšos. Izlaidu svarīgu ingredientu. Melnās plūmes sagrieztas neliku. Nobijos.
  7. Ļaujiet zupai vismaz pusstundu pastāvēt, bet visgaršīgākā otrā dienā, tad visas garšas savilkušās. Ārkārtīgi garšīga, saldās bietes ar skābajiem kāpostiem tādu labu garšas balansu dod.

    Labu apetīti!
    Ļaujiet zupai vismaz pusstundu pastāvēt, bet visgaršīgākā ot...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 25. oktobris 00:00 25.10 00:00
Ko mēs ēdīsim frontē? (1)
Karavīru sausās uzturdevas izsaiņošana un apēšana

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas