Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinētie sīpoli tūlītējai apēšanai

Foto: Shutterstock.com
Sīpoli ir gaumes lieta, tomēr jāatzīst, ka marinēti iet pie sirds daudz vairāk cilvēku nekā svaigi. Nav obligāti nepieciešams vārīt marinādes un stundām ilgi gaidīt. Allaž var izmantot ātro pagatavošanas metodi un marinētus sīpolus celt galdā jau pēc dažām minūtēm.
Iesakām ļaut, lai vairāk dominē saldais ar skābo, sāli izmantojot mazāk.
Pagatavošana
15 min
1. Sīpolus nomizo un sagriež sev tīkamos gabaliņos - ripiņās vai pusripiņās. Ber bļodā. Aplej ar vārošu ūdeni, apmaisa un tūdaļ noskalo aukstā ūdenī.
2. Pielej etiķi un sākumā pievieno šķipsnu sāls un krietnu šķipsnu cukura.
3. Bļodu noslēdz ar vāku vai uzliek šķīvi un spēcīgi krata 2 minūtes.
4. Vāko noņem un pagaršo. Papildina ar sāli un/vai cukuru atkarībā no tā, kuru garšu vēlaties izcelt. Atkal sakrata. Pēc nepilnām 10 minūtēm gatavs!

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu