Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Folijā cepti kartupeļi ar siļķu-biezpiena mērci un ātrajiem gurķīšiem

2021. gada 28. marts
Foto: Publicitātes
Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Kas gan var būt labāks par kūpošu folijā ceptu kartupeli, kas dāsni pārliets ar zaļumotu biezpiena un siļķu mērci un celts galda ar pirmajiem pavasara vēstnešiem – ātri iesālītiem, bezgala kraukšķīgiem svaigajiem gurķīšiem.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
50 min
1. Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.
2. Kartupeļus nomazgā, noberž ar asu suku un nosausina. Katrā kartupelī ar asu nazi veido krustveida iegriezumu, liek iekšā sviesta piciņu, un rozmarīna zariņu.
Foto: Publicitātes
3. Sagatavotos kartupeļus ietin folijā un liek krāsnī uz 40 minūtēm.
4. Pa to laiku sagatavo mērci. Samaisa krējumu ar biezpienu (var aizstāt ar rikotu), gurķiem un lociņiem.
5. Gurķus sagriež šķēlēs. Citronu sagriež daivās. Dilles sakapā. Visu liek aizvākojamā traukā, pievieno sāli un cukuru pēc garšas, sakrata.
Foto: Publicitātes
6. Kartupeļus izņem no krāsns, liek uz šķīvja. Paver vaļā foliju, izņem rozmarīna zariņus. Kartupeļa iegriezumā pilda mērci, virsū liek siļķu gabaliņus.
Foto: Publicitātes
7. Pasniedz ar gurķu šķēlēm un uz pusēm pārgrieztiem ķirštomātiem.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu