Sākums > Receptes > Salāti

Kārtainie salāti

2020. gada 27. decembris
Foto: Veronika Levša
Der gan svētku galdam, gan ikdienai!
Pēc sastāvdaļām šie ir ārkārtīgi līdzīgi salāti kādiem tautā iemīļotiem varētu tikt dēvēti ar nosaukumu "Veģetārā siļķe kažokā", kur siļķes lomu ieņemtu un kreftīgo garšu piešķirtu marinēti gurķi.
Recepte un foto no bloga: Veronika love to cook
Pagatavošana
400 min
1. Sīpolu nomizo un sagriež sīkos gabaliņos, aplej ar karstu ūdeni. Patur minūti. Ūdeni nokāš un uzlej gurķu marinādi virsū, lai marinējas.
Foto: Veronika Levša
2. Kartupeļus, burkānus, ābolu, bietes un 3 olas un 5 olu dzeltenums sarīvē uz rupjas rīves. 2 olu baltumus atstāj dekorēšanai.
3. Gurķus smalki sagriežam.
Foto: Veronika Levša
4. Gredzena izmērs 22 cm diametrā. Var no kūku formas ņemt, apakšu nevajag.
5. Liek gredzenu uz šķīvja. Es viņu ar skoču piestiprināju, lai viņš man nemūk prom. Tad liek kārtas - kartupeļi - sāls - majonēze - sīpols - burkāni - sāls - majonēze - gurķi - olas - sāls - majonēze - āboli - majonēze - bietes - sāls.
6. Liek ledusskapī uz dažām stundām.
Foto: Veronika Levša
7. Pirms pasniegšanas dekorē – apber malas ar rīvētiem olu baltumiem.

Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu