Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Mana frikadeļu zupa

Mana frikadeļu zupa

FOTO: Liene

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 4 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 diļļu buntīte
  • 500 g cūkgaļas maltā gaļa
  • 1 ola
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • 1 vistas buljona kubiņš
  • Krējums pēc garšas
  • 500 g svaiga kāposta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sīpolu, papriku smalki sagriež un apcep uz pannas. Sagriež burkānus un kāpostu, liek katliņā ar karstu ūdeni vārīties (es uzvāru ūdeni tējkannā), pievieno iepriekš saceptos sīpolus un papriku. Pievieno buljona kubiņu (1 vai 2).
  2. Kad visas sastāvdaļas ir pavārījušās apmēram 20 min- pievieno nomizotus, kubiņos sagrieztus kartupeļus.
  3. Kamēr viss vārās, gatavo frikadeles. Maltajai gaļai pievieno olu, mazliet miltus, ja ir nepieciešams, garšvielas (sāli, piparus, vegetu u.c.), visu kārtīgi samīca.

    Veido mazas frikadeles ar tējkaroti (tā man vieglāk) un liek pa vienai katliņā.
  4. Vāra apmēram kādas 15 min līdz kartupeļi ir mīksti un frikadeles pacēlušās virs ūdens katliņā.
  5. Pašās beigās pievienoju diļļu buntīti zupai pēc garšas.
    Pasniedz ar skābo krējumu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas