Kāpēc gandrīz bezgrēka? Jo baltie milti tomēr nav tas labākais. Bet, ja Tev ir laiks pašam uzburt savu kēksa mīklu no pilngraudu vai griķu... Vispār nav kur piesieties!
2. Smalki sarīvē kabaci un bumbierus. Ar visu sulu (jo vairāk, jo labāk! ) liek klāt sausajam kēksa maisījumam un samaisa. Man bija tik slapja mīkla, ka pietika tikai pāris eļļas karotes pielikt. Pat ūdeni nevajadzēja.
Iemaisa klāt arī svaigās vai pulverī saberztas piparmētras (man šoreiz "Absolūts ēd" pulveris).
Foto: Publicitātes
3. Pilda formiņās, pa virsu uzkaisa sakapātu šokolādi un vismaz 180-200° 20 minūtes cep!
Foto: Publicitātes
4. Viss atkarīgs no mīklas biezuma. Šis bija slapjākais un garšīgākais kekss, kāds man sanācis!