Sākums > Receptes > Konservējumi

Vairākas reizes vārīts zemeņu ievārījums

2020. gada 14. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Ogas liec veselas un maisi ievārījumu uzmanīgi, lai tās netiktu saspiestas, tad katra burciņa būs skaista, ar kārtīgām ogām.
Pagatavošana
999 min
1. Ogas atbrīvo no lapiņām un nomazgā. Kārtīgi notecina ūdeni un ļauj nožūt.
2. Ogas liek bļodā un pārber ar cukuru. Ja zemenes ir skābenas, tad izmanto 1 kg cukura. Ogas, apbērtas ar cukuru atstāj uz nakti, lai kārtīgi izdalās sula.
3. Nākošajā dienā ogas liek uz plīts un karsē, līdz sāk vārīties.
4. Noņem putas un uz vidējas uguns vāra 10 minūtes.
5. Katliņu noņem no uguns, pārsedz ar tīru dvieli un ļauj pilnībā atdzist istabas temperatūrā.
6. Kad ievārījums pilnībā atdzisis, to liek atkārtoti vārīties. Kad ogas jau burbuļo, karsē 5 minūtes, arī uz vidējas liesmas. Atstāj uz nakti visu istabas temperatūrā.
7. Nākošās dienas rītā jau atkal visu uzkarsē, vāra 5 minūtes un tad jau karsto ievārījumu pilda sterilizētās burciņās.

Lai izdodas!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu