Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vesela zivs Jūrkalnes zilajos mālos un ugunskurā

Kolekcijas: Līgo svētku
Cepšana mālos ir īpaša ar to, ka māls karstumā sacietē, izveidojot cietu garozu, un neļauj no zivs izkļūt ne sulām, ne garšām - viss paliek iekšā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.2 kg foreles
  • Vīgriezes
  • Meža avenājs
  • Citrons
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Nomazgā zivi iztīrītu zivi un izgriež tai žaunas, lai nerastos lieks rūgtums.
    Nomazgā zivi iztīrītu zivi un izgriež tai žaunas, lai nerast...

    FOTO: Publicitātes

  2. Pilda zivi ar zaļumiem un dažām citrona šķēlītēm, un neaizmirstam par sāli, pipariem.
    Pilda zivi ar zaļumiem un dažām citrona šķēlītēm, un neaizmi...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. Ietin zivi cepamajā papīrā, lai māli to lieki nesasmērētu.
    Ietin zivi cepamajā papīrā, lai māli to lieki nesasmērētu.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  4. Sāk klāt mālu pirmo kārtu! Var izmantot arī citus dabā pieejamus mālus.
    Uzliek mūsu zivi uz pirmās māla kārtiņas un klāj pa kārtai vēl klāt mālu. Līdzina to tik ilgi, kamēr visa zivs ir ideāli noklāta.
    Sāk klāt mālu pirmo kārtu! Var izmantot arī citus dabā pieej...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Mums zivs izrādījās nedaudz par lielu līdzpaņemtajam mālam, tāpēc drošībai to ietinām arī folijā. Ja māla garoza būtu biezāka, varētu iztikt bez folijas.
  6. Veido ugunskurā mazu “dobīti”, liek tajā zivi un bagātīgi apber ar karstām oglēm. Cep aptuveni 15-20 minūtes, bet atceras, ka pārcept zivi nevajadzētu, jo īpaši tādu gardumu kā forele.
    Veido ugunskurā mazu “dobīti”, liek tajā zivi un bagātīgi ap...

    FOTO: Publicitātes

  7. Tad ver vaļā.
    !!! Atceramies, ka sakarsis māls ir ļoti, ļoti karsts, un saudzējam rokas!
    Tad ver vaļā.
!!! Atceramies, ka sakarsis māls ir ļoti, ļot...

    FOTO: Publicitātes

  8. Uzmanīgi novelk zivij ādu, nedaudz apsmidzina ar citrona sulu un uzber sāli.

    Labu apetīti!
    Uzmanīgi novelk zivij ādu, nedaudz apsmidzina ar citrona sul...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas