Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vesela zivs Jūrkalnes zilajos mālos un ugunskurā

2020. gada 19. jūnijs
Cepšana mālos ir īpaša ar to, ka māls karstumā sacietē, izveidojot cietu garozu, un neļauj no zivs izkļūt ne sulām, ne garšām - viss paliek iekšā.
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.
Pagatavošana
40 min
1. Nomazgā zivi iztīrītu zivi un izgriež tai žaunas, lai nerastos lieks rūgtums.
Foto: Publicitātes
2. Pilda zivi ar zaļumiem un dažām citrona šķēlītēm, un neaizmirstam par sāli, pipariem.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
3. Ietin zivi cepamajā papīrā, lai māli to lieki nesasmērētu.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
4. Sāk klāt mālu pirmo kārtu! Var izmantot arī citus dabā pieejamus mālus.
Uzliek mūsu zivi uz pirmās māla kārtiņas un klāj pa kārtai vēl klāt mālu. Līdzina to tik ilgi, kamēr visa zivs ir ideāli noklāta.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
5. Mums zivs izrādījās nedaudz par lielu līdzpaņemtajam mālam, tāpēc drošībai to ietinām arī folijā. Ja māla garoza būtu biezāka, varētu iztikt bez folijas.
6. Veido ugunskurā mazu “dobīti”, liek tajā zivi un bagātīgi apber ar karstām oglēm. Cep aptuveni 15-20 minūtes, bet atceras, ka pārcept zivi nevajadzētu, jo īpaši tādu gardumu kā forele.
Foto: Publicitātes
7. Tad ver vaļā.
!!! Atceramies, ka sakarsis māls ir ļoti, ļoti karsts, un saudzējam rokas!
Foto: Publicitātes
8. Uzmanīgi novelk zivij ādu, nedaudz apsmidzina ar citrona sulu un uzber sāli.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu