Maiga zivs fileja un kartupeļu salāti - perfekcija.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
0.5kgkartupelīšu
600gzivs filejas (kaut kas no saldētavas, piemēram, pālija, lasis vai zandarts)
1apelsīns
1fenhelis
3daiviņa/sķiploka
Svaigs timiāns, rozmarīns vai kaltēts oregano
40mlExtra Virgin olīveļļas
3ēd. k.vīna etiķa vai citrona sulas
1tējk.medus
Jūras sāls pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari, pēc garšas
Dīgsti vai rukola
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
35 min.
Gatavo salātus. Katlā liek kartupeļus, sāli un vāra uz lielas liesmas, kamēr kartupeļi vēl stingri, bet gatavi.
Nokāš un atdzesē, sagriež 5 mm biezās šķēlēs. Samaisa kartupeļus ar 20 ml eļļas, etiķi vai citronu, sāli, pipariem un ļauj ievilkties. Pirms pasniegšanas samaisa kartupeļus ar dīgstiem.
Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem. Liek keramikas formā apelsīnu šķēles, 8 daļās sagrieztu fenheli, ķiploka šķēlītes un virsū zivi.
Uzlej 20 ml eļļas, uzber sāli, piparus un garšaugus. Liek krāsnī cepties uz 15 minūtēm.
FOTO: Publicitātes
Pasniedz, kārtojot šķīvī zivi, fenheli un kartupeļu salātus.