Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zivs ar kartupeļu salātiem

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Veselīgās
Maiga zivs fileja un kartupeļu salāti - perfekcija.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 0.5 kg kartupelīšu
  • 600 g zivs filejas (kaut kas no saldētavas, piemēram, pālija, lasis vai zandarts)
  • 1 apelsīns
  • 1 fenhelis
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • Svaigs timiāns, rozmarīns vai kaltēts oregano
  • 40 ml Extra Virgin olīveļļas
  • 3 ēd. k. vīna etiķa vai citrona sulas
  • 1 tējk. medus
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari, pēc garšas
  • Dīgsti vai rukola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Gatavo salātus. Katlā liek kartupeļus, sāli un vāra uz lielas liesmas, kamēr kartupeļi vēl stingri, bet gatavi.
  2. Nokāš un atdzesē, sagriež 5 mm biezās šķēlēs. Samaisa kartupeļus ar 20 ml eļļas, etiķi vai citronu, sāli, pipariem un ļauj ievilkties. Pirms pasniegšanas samaisa kartupeļus ar dīgstiem.
  3. Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem. Liek keramikas formā apelsīnu šķēles, 8 daļās sagrieztu fenheli, ķiploka šķēlītes un virsū zivi.
  4. Uzlej 20 ml eļļas, uzber sāli, piparus un garšaugus. Liek krāsnī cepties uz 15 minūtēm.
    Uzlej 20 ml eļļas, uzber sāli, piparus un garšaugus. Liek kr...

    FOTO: Publicitātes

  5. Pasniedz, kārtojot šķīvī zivi, fenheli un kartupeļu salātus.

    Labu apetīti!
    Pasniedz, kārtojot šķīvī zivi, fenheli un kartupeļu salātus....

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA