Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti saldie kartupeļi ar gaļu un sieru

2019. gada 4. novembris
Sātīgs un veselīgs ēdiens, kas būs piemērots pusdienām vai vakariņām. Nedaudz ieilgs, kamēr izcepsies kartupeļi, bet pati pagatavošana ir ļoti vienkārša.
Pagatavošana
75 min
1. Kartupeļus nomazgā, pārgriež uz pusēm (miziņu nenomizo), saliek cepšanas traukā, apslacina ar eļļu.
2. Cep 200 C grādu uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40-50 minūtes, līdz kartupeļi kļūs mīksti. Precīzs cepšanas laiks būs atkarīgs no kartupeļu izmēra. Vai tie ir izcepušies, pārbauda ar dakšiņu vai nazi – ja ieduras mīksti un viegli, tas nozīmē, ka kartupeļi ir izcepušies.
3. 3. Ar ēdamkaroti izgrebiet lielāko daļu kartupeļu mīkstuma (nedaudz to atstājiet pie miziņas), to saspaidiet ar dakšiņu.
4. Pannā nelielā eļļas daudzumā apcepsmalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūs mīksts.
5. Pievieno sīki sasmalcinātus ķiplokus un kubiņos sagrieztu saldo papriku. Apcep, līdz paprika kļūs mīksta. Pievieno smalki sagrieztu aso papriku, samaisa.
6. Pievieno gaļu, garšvielas un, maisot, nedaudz apcep.
7. Pievieno tomātu pastu, saldo kartupeļu masu, cep vēl dažas minūtes. Var pievienot ēdamkaroti krējuma, tad pildījumam būs vēl krēmīgāka tekstūra.
8. Karsto pildījumu iepilda kartupeļu pusītēs. Pārber ar rīvētu sieru un apcep cepeškrāsnī, līdz siers izkusīs.
9. Pasniedzot ēdienu, pārber ar zaļumiem. Ļoti gardi ēst kopā ar svaigu dārzeņu salātiem.

Lai labi garšo!
Foto: FRANKE
Uz augšu