Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Karstais rudens augļu kārtojums ar pekanriekstiem un saldējumu

Karstais rudens augļu kārtojums ar pekanriekstiem un saldējumu

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Iesaka Ilze Jurkāne, gardāko stāstu stāstniece
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 āboli
  • 6 plūmes
  • 200 g dzērveņu
  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 300 g brūnā cukura
  • 300 g pekanriekstu
  • 2 ēd. k. malta kanēļa
  • 1 ēd. k. maltu krustnagliņu
  • 1 ēd. k. malta muskatrieksta
  • 1 tējk. sāls
  • Plombīrs vai vaniļas saldējums pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  2. Cepamajā veidnē kārto pusšķēlītēs sagrieztus, nemizotus ābolus un plūmes – apmēram pusi no kopējā daudzuma. Pārkaisa ar 150 gramiem cukura un apmēram trešo daļu sviesta piciņās. Pāri ber pusi riekstu un dzērveņu, pārkaisa ar garšvielām.
  3. Liek veidnē atlikušos ābolus un plūmes.
  4. Otru pusi cukura un sviesta samīca ar sāli un miltiem un sadrupina pāri āboliem.
  5. Pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām.
  6. Cep 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst brūna. Sadala porcijās un pasniedz ar saldējumu.

    Lai labi garšo!
    Cep 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst brūna. Sadala porci...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu, siera pankūkas

Kartupeļu, siera pankūkas

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas