Karstais rudens augļu kārtojums ar pekanriekstiem un saldējumu

Iesaka Ilze Jurkāne, gardāko stāstu stāstniece

Sastāvdaļas

  • 4 āboli
  • 6 plūmes
  • 200 g dzērveņu
  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 300 g brūnā cukura
  • 300 g pekanriekstu
  • 2 ēd. k. malta kanēļa
  • 1 ēd. k. maltu krustnagliņu
  • 1 ēd. k. malta muskatrieksta
  • 1 tējk. sāls
  • Plombīrs vai vaniļas saldējums pasniegšanai

Pagatavošana

50 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  2. Cepamajā veidnē kārto pusšķēlītēs sagrieztus, nemizotus ābolus un plūmes – apmēram pusi no kopējā daudzuma. Pārkaisa ar 150 gramiem cukura un apmēram trešo daļu sviesta piciņās. Pāri ber pusi riekstu un dzērveņu, pārkaisa ar garšvielām.
  3. Liek veidnē atlikušos ābolus un plūmes.
  4. Otru pusi cukura un sviesta samīca ar sāli un miltiem un sadrupina pāri āboliem.
  5. Pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām.
  6. Cep 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst brūna. Sadala porcijās un pasniedz ar saldējumu.

    Lai labi garšo!
    Cep 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst brūna. Sadala porci...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi