Sākums > Receptes > Deserti

Bērnības garša: kakao krēms ar ķīseli

2019. gada 19. jūnijs
Foto: Spoki.lv
Šis ir diezgan vienkārši pagatavojams deserts, tāpēc, manuprāt, jebkurš to var pagatavot. Nuuu...varbūt vienīgi želatīns kādam var sagādāt grūtības.
Receptes autors: Breezy18
Pagatavošana
600 min
1. Gatavoju palielā traukā, tāpēc sastāvdaļas arī ir norādītas pavairāk, bet vispār to daudzums arī ir atkarīgs no trauka lieluma.
Foto: Spoki.lv
2. Krējumam pievieno cukuru un kakao. Visu kopā ar mikseri kuļ tik ilgi, līdz masa ir vismaz divreiz palielienājusies.
Foto: Spoki.lv
3. Gatavo kakao krēma masu pārlej uz vēlamo trauku. Tad sagatavo želatīnu un izlej pa visu trauku, un iemaisa to masā ar karoti. Liek iekšā ledusskapī uz dažām stundām vai pat uz nakti.
Foto: Spoki.lv
4. Tālāk gatavo ķīseli. Jāņogu sulu ielej katlā, klāt pielej ūdeni un vāra līdz sāk burbuļot. Ja ir radušās putiņas, tās nosmeļ. Tad kartupeļu cieti sajauc ar nelielu ūdens daudzumu un maisot lej klāt sulai. Vāra vēl apmēram 3-4 minūtes. Kad gatavs, liek vēsumā.
Foto: Spoki.lv
5. Šeit jau gatavs!
Foto: Spoki.lv
6. Lai labi garšo!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu