Bezē un zemeņu kārtojums jeb Eton mess

Bezē un zemeņu kārtojums jeb Eton mess
Foto: Depositphotos.com
Ātrā deserta versija: izmanto gatavus bezē cepumus. Atliks tikai sakult putukrējumu un izkārtot visu deserta traukos.

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 2 olu baltumi
  • 120 g cukura
  • 400 g zemeņu
  • 400 ml saldā krējuma
  • 1 tējk. pūdercukura

Pagatavošana

100 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 120 grādiem pēc celsija. Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru.
  2. Kuļ olu baltumus, ik pa brīdim pievienojot cukuru un turpinot kult. Kuļ, līdz biezai, stingrai masai.
  3. Uz plāts klāj olu baltumu ripulīšus, līdz visa masa izlikta un liek cepties 60 - 75 minūtes vai līdz olu baltumi tiešām cieti un viegli nāk nost no papīra. Atdzesē.
  4. Sakuļ saldo krējumu ar nelielu daudzumu cukura, līdz tas ir kā putukrējums.
  5. Zemenes atbrīvo no kauslapām un sagriež vidēja izmēra gabalos. Dažas ogas atstāj veselas un ar kauslapām - dekoram.
  6. Kad bezē atdzisis to sadrupina un kārto desertu: trauka apakšā ieber bezē, virsū uzliek putukrējumu, vidū ieliek kārtīgu kārtu ogu, tad atkal bezē, putukrējums.
    Kad bezē atdzisis to sadrupina un kārto desertu: trauka apak...
  7. Izdekorē ar ogām.

    Lai labi garšo!
    Izdekorē ar ogām.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi