Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Bezē un zemeņu kārtojums jeb Eton mess

Foto: Depositphotos.com
Ātrā deserta versija: izmanto gatavus bezē cepumus. Atliks tikai sakult putukrējumu un izkārtot visu deserta traukos.
Pagatavošana
100 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 120 grādiem pēc celsija. Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru.
2. Kuļ olu baltumus, ik pa brīdim pievienojot cukuru un turpinot kult. Kuļ, līdz biezai, stingrai masai.
3. Uz plāts klāj olu baltumu ripulīšus, līdz visa masa izlikta un liek cepties 60 - 75 minūtes vai līdz olu baltumi tiešām cieti un viegli nāk nost no papīra. Atdzesē.
4. Sakuļ saldo krējumu ar nelielu daudzumu cukura, līdz tas ir kā putukrējums.
5. Zemenes atbrīvo no kauslapām un sagriež vidēja izmēra gabalos. Dažas ogas atstāj veselas un ar kauslapām - dekoram.
6. Kad bezē atdzisis to sadrupina un kārto desertu: trauka apakšā ieber bezē, virsū uzliek putukrējumu, vidū ieliek kārtīgu kārtu ogu, tad atkal bezē, putukrējums.
Foto: Receptes.lv
7. Izdekorē ar ogām.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu