Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Bezē un zemeņu kārtojums jeb Eton mess

Bezē un zemeņu kārtojums jeb Eton mess

FOTO: Depositphotos.com

Ātrā deserta versija: izmanto gatavus bezē cepumus. Atliks tikai sakult putukrējumu un izkārtot visu deserta traukos.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 2 olu baltumi
  • 120 g cukura
  • 400 g zemeņu
  • 400 ml saldā krējuma
  • 1 tējk. pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 120 grādiem pēc celsija. Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru.
  2. Kuļ olu baltumus, ik pa brīdim pievienojot cukuru un turpinot kult. Kuļ, līdz biezai, stingrai masai.
  3. Uz plāts klāj olu baltumu ripulīšus, līdz visa masa izlikta un liek cepties 60 - 75 minūtes vai līdz olu baltumi tiešām cieti un viegli nāk nost no papīra. Atdzesē.
  4. Sakuļ saldo krējumu ar nelielu daudzumu cukura, līdz tas ir kā putukrējums.
  5. Zemenes atbrīvo no kauslapām un sagriež vidēja izmēra gabalos. Dažas ogas atstāj veselas un ar kauslapām - dekoram.
  6. Kad bezē atdzisis to sadrupina un kārto desertu: trauka apakšā ieber bezē, virsū uzliek putukrējumu, vidū ieliek kārtīgu kārtu ogu, tad atkal bezē, putukrējums.
    Kad bezē atdzisis to sadrupina un kārto desertu: trauka apak...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  7. Izdekorē ar ogām.

    Lai labi garšo!
    Izdekorē ar ogām.

Lai labi garšo!

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas