Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Medus biskvīta kēksiņi

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Gaisīgi un garšīgi, kā radīti pie tējas tases. Formai tā īpaši nav nozīmes, kāda ir, tādā var cept. Jāpieskaņo tik cepšanas ilgums.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 130 g sviesta
  • 3 olas
  • 130 g miltu
  • 1 šķipsna/s sodas
  • 2 ēd. k. medus
  • 100 g cukura
  • 1/2 tējk. cepampulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

65 min.
  1. Sviestu un medu liek katliņā un maisot vāra 5-7 minūtes, līdz masa paliek dzelteni brūna. Uzmana, lai nesadeg! Noņem no plīts un atdzesē, lai tikai nedaudz silts.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
  3. Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga.
  4. Atsevišķi samaisa miltus, sodu, cepampulveri un pakāpeniski ar lāpstiņu iecilā olu maisījumā.
  5. Kā pēdējo iecilā sviesta/medus maisījumu. Uz kādu pusstundu ieliek ledusskapī. Mīklu var arī atstāt ledusskapī līdz nākošai dienai un tad lietot. Es daļu izcepu tūlīt, bet pārējo nākošā dienā.
  6. Formiņas iesmērē ar taukvielām vai izmanto papīra formiņas, tās ieliekot dzelzs formiņās. Es formiņās iekaisīju sasmalcinātas mandeles un tad lēju mīklu virsū.
    Formiņas iesmērē ar taukvielām vai izmanto papīra formiņas,...

    FOTO: Virtuve diviem

  7. Cep 190 grādos 12-15 minūtes, vai līdz sausam kociņam.

    Lai labi garšo!
    Cep 190 grādos 12-15 minūtes, vai līdz sausam kociņam.

La...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sāļā torte "Misters Kabacis"

Sāļā torte "Misters Kabacis"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas