Medus biskvīta kēksiņi

2019. gada 29. marts
Foto: Virtuve diviem
Gaisīgi un garšīgi, kā radīti pie tējas tases. Formai tā īpaši nav nozīmes, kāda ir, tādā var cept. Jāpieskaņo tik cepšanas ilgums.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
65 min
1. Sviestu un medu liek katliņā un maisot vāra 5-7 minūtes, līdz masa paliek dzelteni brūna. Uzmana, lai nesadeg! Noņem no plīts un atdzesē, lai tikai nedaudz silts.
2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
3. Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga.
4. Atsevišķi samaisa miltus, sodu, cepampulveri un pakāpeniski ar lāpstiņu iecilā olu maisījumā.
5. Kā pēdējo iecilā sviesta/medus maisījumu. Uz kādu pusstundu ieliek ledusskapī. Mīklu var arī atstāt ledusskapī līdz nākošai dienai un tad lietot. Es daļu izcepu tūlīt, bet pārējo nākošā dienā.
6. Formiņas iesmērē ar taukvielām vai izmanto papīra formiņas, tās ieliekot dzelzs formiņās. Es formiņās iekaisīju sasmalcinātas mandeles un tad lēju mīklu virsū.
Foto: Virtuve diviem
7. Cep 190 grādos 12-15 minūtes, vai līdz sausam kociņam.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu