Medus biskvīta kēksiņi

Kolekcijas: Fotorecepšu
Gaisīgi un garšīgi, kā radīti pie tējas tases. Formai tā īpaši nav nozīmes, kāda ir, tādā var cept. Jāpieskaņo tik cepšanas ilgums.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com

Sastāvdaļas

  • 130 g sviesta
  • 3 olas
  • 130 g miltu
  • 1 šķipsna/s sodas
  • 2 ēd. k. medus
  • 100 g cukura
  • 1/2 tējk. cepampulvera

Pagatavošana

65 min.
  1. Sviestu un medu liek katliņā un maisot vāra 5-7 minūtes, līdz masa paliek dzelteni brūna. Uzmana, lai nesadeg! Noņem no plīts un atdzesē, lai tikai nedaudz silts.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
  3. Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga.
  4. Atsevišķi samaisa miltus, sodu, cepampulveri un pakāpeniski ar lāpstiņu iecilā olu maisījumā.
  5. Kā pēdējo iecilā sviesta/medus maisījumu. Uz kādu pusstundu ieliek ledusskapī. Mīklu var arī atstāt ledusskapī līdz nākošai dienai un tad lietot. Es daļu izcepu tūlīt, bet pārējo nākošā dienā.
  6. Formiņas iesmērē ar taukvielām vai izmanto papīra formiņas, tās ieliekot dzelzs formiņās. Es formiņās iekaisīju sasmalcinātas mandeles un tad lēju mīklu virsū.
    Formiņas iesmērē ar taukvielām vai izmanto papīra formiņas,...
  7. Cep 190 grādos 12-15 minūtes, vai līdz sausam kociņam.

    Lai labi garšo!
    Cep 190 grādos 12-15 minūtes, vai līdz sausam kociņam.

La...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize