Grilēta dorada

2019. gada 4. marts
Foto: Pipars.lv
Esmu pārliecināts, ka svaigai zivij nevajag neko daudz - tikai olīveļļu, citronu, sāli un piparus. Nu vēl zaļumus pēc garšas. Sāli un piparus es šoreiz aizvietoju ar garšvielu sāli no OAK'A BBQ, bet var izmantot jebkuru citu garšvielu maisījumu. Vai nu tikai sāli un piparus.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Pagatavošana
45 min
1. Zivis izķidā, izgriež žaunas un atzvīņo. No ārpuses ādā veic pāris iegriezumus.
2. Doradas iesmērē ar olīveļļu un apslaka ar viena citrona sulu. Zivis pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un bagātīgi pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
3. Grilu uzkarsē līdz 190 grādiem. Doradas liek uz restēm un pa virsu zivīm uzliek pa pāris citrona šķēlītēm.
4. Grila vāku aizver un grilē zivis 20-25 minūtes.
Pasniedz uzreiz, kamēr jūtama dūmu smarža.

Labu apetīti!
Foto: Pipars.lv
Uz augšu