Grilēta dorada

Kolekcijas: Grila ēdienu
Esmu pārliecināts, ka svaigai zivij nevajag neko daudz - tikai olīveļļu, citronu, sāli un piparus. Nu vēl zaļumus pēc garšas. Sāli un piparus es šoreiz aizvietoju ar garšvielu sāli no OAK'A BBQ, bet var izmantot jebkuru citu garšvielu maisījumu. Vai nu tikai sāli un piparus.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 3-4 svaigas doradas (atkarīgs no ēdāju skaita)
  • 2 citroni (viens - sulai, otrs - šķēlītēm)
  • 3-4 ēd. k. garšvielu sāls BBQ RUB
  • Zaļumi
  • Olīveļļa

Pagatavošana

45 min.
  1. Zivis izķidā, izgriež žaunas un atzvīņo. No ārpuses ādā veic pāris iegriezumus.
  2. Doradas iesmērē ar olīveļļu un apslaka ar viena citrona sulu. Zivis pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un bagātīgi pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
  3. Grilu uzkarsē līdz 190 grādiem. Doradas liek uz restēm un pa virsu zivīm uzliek pa pāris citrona šķēlītēm.
  4. Grila vāku aizver un grilē zivis 20-25 minūtes.
    Pasniedz uzreiz, kamēr jūtama dūmu smarža.

    Labu apetīti!
    Grila vāku aizver un grilē zivis 20-25 minūtes.
Pasniedz uz...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi