Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Grilēta dorada

FOTO: Pipars.lv

Kolekcijas: Grila ēdienu
Esmu pārliecināts, ka svaigai zivij nevajag neko daudz - tikai olīveļļu, citronu, sāli un piparus. Nu vēl zaļumus pēc garšas. Sāli un piparus es šoreiz aizvietoju ar garšvielu sāli no OAK'A BBQ, bet var izmantot jebkuru citu garšvielu maisījumu. Vai nu tikai sāli un piparus.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 3-4 svaigas doradas (atkarīgs no ēdāju skaita)
  • 2 citroni (viens - sulai, otrs - šķēlītēm)
  • 3-4 ēd. k. garšvielu sāls BBQ RUB
  • Zaļumi
  • Olīveļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Zivis izķidā, izgriež žaunas un atzvīņo. No ārpuses ādā veic pāris iegriezumus.
  2. Doradas iesmērē ar olīveļļu un apslaka ar viena citrona sulu. Zivis pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un bagātīgi pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
  3. Grilu uzkarsē līdz 190 grādiem. Doradas liek uz restēm un pa virsu zivīm uzliek pa pāris citrona šķēlītēm.
  4. Grila vāku aizver un grilē zivis 20-25 minūtes.
    Pasniedz uzreiz, kamēr jūtama dūmu smarža.

    Labu apetīti!
    Grila vāku aizver un grilē zivis 20-25 minūtes.
Pasniedz uz...

    FOTO: Pipars.lv

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas