Kad plātsmaizes ar rauga mīklu šķiet mazliet par sausu, šis būs perfekts risinājums - viegli pagatavot un plātsmaize vairākas dienas mīksta!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Mīklai:
200gskābā krējuma (20% vai 25%)
200gmiltu
180gcukura
2olas
1/2tējk.sodas
Virskārtai:
2kāti rabarberu
6lielas zemenes
1ola
6ēd. k.skābā krējuma
1/2tējk.vaniļas cukura
2tējk.cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Sagatavo pannu - ietauko ar sviestu un izkaisa vienmērīgi ar miltiem - liekos miltus no pannas izber.
Sagriež smalkos gabaliņos rabarberus un šķēlītēs zemenes.
Gatavo mīklu: sakuļ olas ar cukuru.
Pievieno krējumu, sakuļ, iemaisa sodu.
Pakāpeniski ber miltus un maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Mīkla sanāk kā bieza pankūku mīkla - nav veltnējama, bet gan uz plāts uzlejama.
Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
Mīklu lej uz plāts, izlīdzina, virsū saber augļus.
FOTO: Madara Stankeviča
Cep krāsnī ~25-30 minūtes. Ja elektriskā krāsns, būs vieglāk. Ja gāzes plīts, periodiski jāpavaktē, lai nesāk degt apakša.
Kamēr cepas mīklas daļa, sagatavo pārlejamo masu: sakuļ olu ar cukuriem, piemaisa krējumu.
Kad mīkla cepusies norādīto laiku, ņem ārā no krāsns, pārlej ar krējuma masu, izlīdzina un liek vēl uz dazam minūtēm krāsī, līdz masa mazliet savelkas, var arī viegli apbrūnināt.
Griež mazliet padzisušu.