Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ķirbja un ingvera kēkss

Ķirbja un ingvera kēkss

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g ķirbja (nomizota un iztīrīta)
  • 175 g margarīna vai sviesta
  • 4 ēd. k. medus
  • 1 ola
  • 100 g cukura
  • 300-350 g miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 2 tējk. sarīveta svaiga ingvera vai 1 tējk. kaltēta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Margarīnu izkausē, sajauc ar medu un olu.
  2. Ķirbi sarīvē skaidiņās, pievieno maisījumam.
  3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un ingveru.
  4. Abus maisījumus sajauc un lej ietaukotā garenā kēksa formā.
  5. Mīklu pārkaisa ar 2 tējkarotēm cukura, līdz 180 grādiem temperatūrā sakarsētā krāsnī cep 50-60 minūtes.
    Kēkss labi garšo ar putukrējumu un kafiju.

    Lai labi garšo!
    Mīklu pārkaisa ar 2 tējkarotēm cukura, līdz 180 grādiem temp...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Makaroni ar malto gaļu un ķirbi

Makaroni ar malto gaļu un ķirbi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas