Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Baklažāni ar balto pupiņu biezeni un kartupeļiem

Baklažāni ar balto pupiņu biezeni un kartupeļiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 2 baklažāni
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 400 g mazu kartupeļīšu
  • 400 g konservētu balto pupiņu
  • 3 tomāti
  • 3-4 zaļo lociņu
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 7 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Baklažānus nomazgā, nosusina un sagriež 4-5 biezās ripās. Kartupeļus nomizo un sagriež daiviņās. Notīra ķiploka daiviņas.
  2. Dziļā cepešpannā liek sagrieztus kartupeļus, baklažānus un 4 ķiploka daiviņas, pieber sāli, piparus un pārlej apmēram 2 ēd.k. olīveļļas, pievieno 1 ēd.k. mīksta sviesta un visu rūpīgi sajauc.
  3. Dārzeņus vienmērīgi izlīdzina un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
  4. Konservētās baltās pupiņas nokāš caurdurī, pārber katliņā, pielej 3 ēd.k. olīveļļas, pievieno 1 ķiploka daiviņu, pieber sāli un piparus un pakarsē 2 minūtes.
  5. Pēc tam pupiņas sablenderē viendabīga masā. Pupiņu biezenim pieliek sviestu.
  6. Mērcei tomatus sagriež kubiciņos, sajauc ar sīki sagrieztiem lociņiem, pārlej olīveļļu, pieber sāli un piparus pēc garšas.
  7. Uz šķīvja liek porciju pupiņu biezeņa, 2 baklažāna ripiņas un ceptos kartupeļus. Baklažānus pārlej ar mērci un pasniedz galdā.

    Labu apetīti!
    Uz šķīvja liek porciju pupiņu biezeņa, 2 baklažāna ripiņas u...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas