Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas fileja saldajā krējumā ar dārzeņiem

Vistas fileja saldajā krējumā ar dārzeņiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas fileju
  • 250 g šampinjonu
  • 4 tomāti
  • 1 sīpols
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 paprika
  • 200 ml saldā krējuma
  • Garšvielas
  • Lauru lapa
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sākumā sagriež vistas filejas.
  2. Uzliek karsēties katlu, kurā gatavos mērci, pa to laiku sagriež sīpolu, ķiplokus, šampinjonus un papriku.
  3. Kad katlā eļļa uzkarsusi, liek cepties vistas filejas gabaliņus. Kad vista apcepusies, ņem to laukā un liek citā traukā.
  4. Tajā pašā katlā apcep sīpolus un ķiplokus. Kad sīpoli un ķiploki mazliet apbrūnējuši, pievieno šampinjonus un 1/4 glāzes ūdeni, sautē apmēram 3 minūtes.
  5. Pēc tam pievieno papriku, apmaisa un atstāj sautēties 5 minūtes.
  6. Pa to laiku sagriež tomātus. Pēc 5 minūtēm pievieno katla saturam tomātus un vistas filejas gabaliņus, kā arī garšvielas, sāli, piparus un laurlapu.
  7. Sautē tik ilgi, kamēr tomāti pašķīduši, tad pievieno saldo krējumu, samaisa nogaršo vai netrūkst kaut kas no garšvielām. Kad uzmet burbuli, mērce gatava.
    Beigās, ja vēlas, pievieno sagrieztus zaļumus.

    Labu apetīti!
    Sautē tik ilgi, kamēr tomāti pašķīduši, tad pievieno saldo k...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas