2. Uzliek karsēties katlu, kurā gatavos mērci, pa to laiku sagriež sīpolu, ķiplokus, šampinjonus un papriku.
3. Kad katlā eļļa uzkarsusi, liek cepties vistas filejas gabaliņus. Kad vista apcepusies, ņem to laukā un liek citā traukā.
4. Tajā pašā katlā apcep sīpolus un ķiplokus. Kad sīpoli un ķiploki mazliet apbrūnējuši, pievieno šampinjonus un 1/4 glāzes ūdeni, sautē apmēram 3 minūtes.
5. Pēc tam pievieno papriku, apmaisa un atstāj sautēties 5 minūtes.
6. Pa to laiku sagriež tomātus. Pēc 5 minūtēm pievieno katla saturam tomātus un vistas filejas gabaliņus, kā arī garšvielas, sāli, piparus un laurlapu.
7. Sautē tik ilgi, kamēr tomāti pašķīduši, tad pievieno saldo krējumu, samaisa nogaršo vai netrūkst kaut kas no garšvielām. Kad uzmet burbuli, mērce gatava. Beigās, ja vēlas, pievieno sagrieztus zaļumus.