Citrona rausīši ar pildījumu

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 100 g cukura
  • 20 g rauga
  • 100 g sviesta
  • 200 ml piena
  • 2 olas
  • 1 citrons
  • Ievārījums
  • Sāls

Pagatavošana

45 min.
  1. Siltā piena liek raugu, sviestu un cukuru, šķipsniņu sāls, samaisa. Pieliek 1 olu, rīvētu citrona miziņu un miltus.
  2. Samīca mīklu un liek uzrūgst.
  3. Uzrūgušu mīklu izrullē 5-7 mm biezumā, ar formiņu vai glāzi izspiež apļus (apmēram 7 cm diametrā).
  4. Uz mīklas apļa liek ēdamkaroti stingra ievārījuma, virsū liek otru apli, rūpīgi aizspiež malas ar dakšiņas palīdzību.
  5. Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru un liek sagatavotos rausīšus, ļauj nedaudz uzrūgt, pārsmērē ar sakultu olu.
  6. Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
    Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Gatavus pārka...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi