-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Citrona rausīši ar pildījumu
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g miltu
-
100 g cukura
-
20 g rauga
-
100 g sviesta
-
200 ml piena
-
2 olas
-
1 citrons
-
Ievārījums
-
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Siltā piena liek raugu, sviestu un cukuru, šķipsniņu sāls, samaisa. Pieliek 1 olu, rīvētu citrona miziņu un miltus.
-
Samīca mīklu un liek uzrūgst.
-
Uzrūgušu mīklu izrullē 5-7 mm biezumā, ar formiņu vai glāzi izspiež apļus (apmēram 7 cm diametrā).
-
Uz mīklas apļa liek ēdamkaroti stingra ievārījuma, virsū liek otru apli, rūpīgi aizspiež malas ar dakšiņas palīdzību.
-
Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru un liek sagatavotos rausīšus, ļauj nedaudz uzrūgt, pārsmērē ar sakultu olu.
-
Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs