Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Citrona rausīši ar pildījumu

Citrona rausīši ar pildījumu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 100 g cukura
  • 20 g rauga
  • 100 g sviesta
  • 200 ml piena
  • 2 olas
  • 1 citrons
  • Ievārījums
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Siltā piena liek raugu, sviestu un cukuru, šķipsniņu sāls, samaisa. Pieliek 1 olu, rīvētu citrona miziņu un miltus.
  2. Samīca mīklu un liek uzrūgst.
  3. Uzrūgušu mīklu izrullē 5-7 mm biezumā, ar formiņu vai glāzi izspiež apļus (apmēram 7 cm diametrā).
  4. Uz mīklas apļa liek ēdamkaroti stingra ievārījuma, virsū liek otru apli, rūpīgi aizspiež malas ar dakšiņas palīdzību.
  5. Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru un liek sagatavotos rausīšus, ļauj nedaudz uzrūgt, pārsmērē ar sakultu olu.
  6. Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
    Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Gatavus pārka...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sāļā torte "Misters Kabacis"

Sāļā torte "Misters Kabacis"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas