Aveņu (melleņu) kūka

Aveņu vietā var likt arī citas ogas - mellenes, kazenes utt.

Sastāvdaļas

  • 500 g paniņu
  • 2 olas
  • 170 g cukura
  • 1 glāze/s mannas
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 500 g aveņu vai melleņu
  • Pūdercukurs - pārkaisīšanai
  • 1 citrona miziņa

Pagatavošana

75 min.
  1. Paniņās iejauc cepampulveri, olas, cukuru un rīvētu laima miziņu, piejauc miltus un mannā.
  2. Mīklai ļauj nogatavoties 20 minūtes.
  3. Mīklu lej ietaukotā veidnē, pārkaisa ar avenēm.
  4. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos apmēram 45-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
    Gatavu sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos apmēram 45-50 minūtes....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi