Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Aveņu (melleņu) kūka

Aveņu (melleņu) kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Aveņu vietā var likt arī citas ogas - mellenes, kazenes utt.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g paniņu
  • 2 olas
  • 170 g cukura
  • 1 glāze/s mannas
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 500 g aveņu vai melleņu
  • Pūdercukurs - pārkaisīšanai
  • 1 citrona miziņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Paniņās iejauc cepampulveri, olas, cukuru un rīvētu laima miziņu, piejauc miltus un mannā.
  2. Mīklai ļauj nogatavoties 20 minūtes.
  3. Mīklu lej ietaukotā veidnē, pārkaisa ar avenēm.
  4. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos apmēram 45-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
    Gatavu sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos apmēram 45-50 minūtes....

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas