-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Aveņu (melleņu) kūka
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Aveņu vietā var likt arī citas ogas - mellenes, kazenes utt.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g paniņu
-
2 olas
-
170 g cukura
-
1 glāze/s mannas
-
1 glāze/s miltu
-
1 paciņa cepamā pulvera
-
500 g aveņu vai melleņu
-
Pūdercukurs - pārkaisīšanai
-
1 citrona miziņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
75 min.
-
Paniņās iejauc cepampulveri, olas, cukuru un rīvētu laima miziņu, piejauc miltus un mannā.
-
Mīklai ļauj nogatavoties 20 minūtes.
-
Mīklu lej ietaukotā veidnē, pārkaisa ar avenēm.
-
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos apmēram 45-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Gatavu sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs