1. Sajauc visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas atsevišķā bļodiņā - pārliecinās, lai sāls un cukurs kārtīgi izskusis.
2. Salātu lapas ber bļodā, tās nav jāmazgā.
3. Sagatavo pārējos dārzeņus - visu nomazgā. Gurķi un redīsus nomizo. Sagriež visu gana lielos gabalos - ķiršu tomātus uz pudēm, redīsus pabiezās šķēlēs un gurķi pusšķēlītēs vai katru šķēli 4 daļās. Pievieno lapām.
4. Pārlej visu ar mērci, kārtīgi samaisa - pagaršo, ja nepieciešams papildina ar sāli, cukuru vai citronu sulu/etiķi. Etiķi noteikti vajadzēs mazāk kā citrona sulu. Šie konkrētie gatavoti ar etiķi.
5. Sieru pievieno pēdējo - nogriež šķēli un salauž gabaliņos - iemaisa salātos.
Lai labi garšo!

Foto: Zane Bloka