Svaiga vasaras garša! :) Šie salāti baudāmi tūlīt pēc pagatavošanas un nav uzglabājami ilgstoši, jo lapas saplok un ātri var palikt rūgtas un nebaudāmas. Arī sieru jauc kā pēdējo, jo citādāk tas izšķīst un nav tik baudāms :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
170gsalātu "Wild salad mix"
1/2garā gurķa
10krāsaini ķiršu tomāti
6redīsi
150gFitaki siera
Mērcei:
2-3ēd. k.olīveļļas
2-3tējk.citronu sulas vai etiķa
2šķipsna/ssāls
2šķipsna/scukura
1šķipsna/ssvaigi maltu piparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
15 min.
Sajauc visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas atsevišķā bļodiņā - pārliecinās, lai sāls un cukurs kārtīgi izskusis.
Salātu lapas ber bļodā, tās nav jāmazgā.
Sagatavo pārējos dārzeņus - visu nomazgā. Gurķi un redīsus nomizo. Sagriež visu gana lielos gabalos - ķiršu tomātus uz pudēm, redīsus pabiezās šķēlēs un gurķi pusšķēlītēs vai katru šķēli 4 daļās. Pievieno lapām.
Pārlej visu ar mērci, kārtīgi samaisa - pagaršo, ja nepieciešams papildina ar sāli, cukuru vai citronu sulu/etiķi. Etiķi noteikti vajadzēs mazāk kā citrona sulu. Šie konkrētie gatavoti ar etiķi.
Sieru pievieno pēdējo - nogriež šķēli un salauž gabaliņos - iemaisa salātos.