Sākums > Receptes > Salāti

Svaigie lapu salāti ar dārzeņiem un Fitaki sieru

2017. gada 25. aprīlis
Foto: Zane Bloka
Svaiga vasaras garša! :) Šie salāti baudāmi tūlīt pēc pagatavošanas un nav uzglabājami ilgstoši, jo lapas saplok un ātri var palikt rūgtas un nebaudāmas. Arī sieru jauc kā pēdējo, jo citādāk tas izšķīst un nav tik baudāms :)
Pagatavošana
15 min
1. Sajauc visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas atsevišķā bļodiņā - pārliecinās, lai sāls un cukurs kārtīgi izskusis.
2. Salātu lapas ber bļodā, tās nav jāmazgā.
3. Sagatavo pārējos dārzeņus - visu nomazgā. Gurķi un redīsus nomizo. Sagriež visu gana lielos gabalos - ķiršu tomātus uz pudēm, redīsus pabiezās šķēlēs un gurķi pusšķēlītēs vai katru šķēli 4 daļās. Pievieno lapām.
4. Pārlej visu ar mērci, kārtīgi samaisa - pagaršo, ja nepieciešams papildina ar sāli, cukuru vai citronu sulu/etiķi. Etiķi noteikti vajadzēs mazāk kā citrona sulu. Šie konkrētie gatavoti ar etiķi.
5. Sieru pievieno pēdējo - nogriež šķēli un salauž gabaliņos - iemaisa salātos.

Lai labi garšo!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu