Sākums > Receptes > Deserti

Cepti āboli ar valriekstiem, šokolādi un vaniļas mērci

2016. gada 11. marts
Foto: A.J.
Pagatavošana
45 min
1. Ābolus nomazgā, pārgriež uz pusēm. Izņem serdi un izgrebj lielāku vidu, lai varētu pildīt.
2. Āboliem pārkaisa 15 gcukuru un kanēli.
3. Pilda, liekot no sākuma rozīnes, tad šokolādi, valriekstus un virsū pārkaisa ar kokosa skaidiņām.
4. Ābolus liek cepamajā traukā, nedaudz uzlej ūdeni un liek cepties uz 15 - 20 min. cepeškrāsnī 200 grādos, līdz āboli ir mīksti.
5. Gatavo vaniļas mērci.
6. Katliņā ielej saldo krējumu un pienu, pieber 50 g cukura, vaniļas cukuru un kurkumu. Vār, līdz sāk vārīties un tad noņem no plīts.
7. Gatavus ābolus kārto uz šķīvjiem un pārlej ar vaniļas mērci.

Labu apetīti!
Foto: A.J.
Uz augšu