-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Cepti āboli ar valriekstiem, šokolādi un vaniļas mērci
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2 lieli āboli
-
65 g cukura
-
15 g kanēļa
-
10 g kokosa skaidiņu
-
100 g valriekstu
-
100 ml saldā krējuma
-
80 g piena šokolādes
-
50 ml piena
-
10 g rozīņu
-
½ tējk. kurkumas
-
1 tējk. vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Ābolus nomazgā, pārgriež uz pusēm. Izņem serdi un izgrebj lielāku vidu, lai varētu pildīt.
-
Āboliem pārkaisa 15 gcukuru un kanēli.
-
Pilda, liekot no sākuma rozīnes, tad šokolādi, valriekstus un virsū pārkaisa ar kokosa skaidiņām.
-
Ābolus liek cepamajā traukā, nedaudz uzlej ūdeni un liek cepties uz 15 - 20 min. cepeškrāsnī 200 grādos, līdz āboli ir mīksti.
-
-
Katliņā ielej saldo krējumu un pienu, pieber 50 g cukura, vaniļas cukuru un kurkumu. Vār, līdz sāk vārīties un tad noņem no plīts.
-
Gatavus ābolus kārto uz šķīvjiem un pārlej ar vaniļas mērci.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs