Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Cepti āboli ar valriekstiem, šokolādi un vaniļas mērci

Cepti āboli ar valriekstiem, šokolādi un vaniļas mērci

FOTO: A.J.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 2 lieli āboli
  • 65 g cukura
  • 15 g kanēļa
  • 10 g kokosa skaidiņu
  • 100 g valriekstu
  • 100 ml saldā krējuma
  • 80 g piena šokolādes
  • 50 ml piena
  • 10 g rozīņu
  • ½ tējk. kurkumas
  • 1 tējk. vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Ābolus nomazgā, pārgriež uz pusēm. Izņem serdi un izgrebj lielāku vidu, lai varētu pildīt.
  2. Āboliem pārkaisa 15 gcukuru un kanēli.
  3. Pilda, liekot no sākuma rozīnes, tad šokolādi, valriekstus un virsū pārkaisa ar kokosa skaidiņām.
  4. Ābolus liek cepamajā traukā, nedaudz uzlej ūdeni un liek cepties uz 15 - 20 min. cepeškrāsnī 200 grādos, līdz āboli ir mīksti.
  5. Gatavo vaniļas mērci.
  6. Katliņā ielej saldo krējumu un pienu, pieber 50 g cukura, vaniļas cukuru un kurkumu. Vār, līdz sāk vārīties un tad noņem no plīts.
  7. Gatavus ābolus kārto uz šķīvjiem un pārlej ar vaniļas mērci.

    Labu apetīti!
    Gatavus ābolus kārto uz šķīvjiem un pārlej ar vaniļas mērci....

    FOTO: A.J.

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ātrā dārzeņu zupiņa

Ātrā dārzeņu zupiņa

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas