Sākums > Receptes > Uzkodas

Zaļās turku falafeles

2016. gada 18. janvāris
Foto: Topi Vesels
Recepte no grāmatas "Topi Vesels. Pavārgrāmata", autors Ance Anna Šternberga, izdevniecība "White Book". Paldies, Jums! :)

Falafele ir Vidusāzijas tradicionāls ēdiens, kaut arī tā izcelsme vēl aizvien meklē savas saknes, viens ir skaidrs- arābu un turku zemēs šis ēdiens ir ļoti iecienīts, jo tas ir garšīgs un sātīgs! Falafeles visbiežāk tiek gatavotas no turku zirņiem vai cūku pupām, kas man bija pārsteigums! No šīs receptes var pagatavot apmēram 36 nelielas falafeles.
Pagatavošana
50 min
1. Nomērcētos turku zirņus kārtīgi noskalo. Ber virtuves kombainā vai blenderī (vai bļodā, ja izmanto rokas blenderi), kopā ar visām pārējām sastāvdaļām, izņemot eļļu cepšanai :)
2. Samaļ, līdz kaut necik viendabīgai masai, tad pārliek visu bļodā.
3. Kārtīgi izmaisa un izņem no masas ārā visus turku zirņu gabaliņus, kas nav kārtīgi samalušies, pagaršo un pievieno vajadzīgās garšvielas, ja ir sajūta, ka kaut kas trūkst!
4. Veļ masu nelielās bumbiņās, paralēli uzkarsē pannu ar eļļu vai sviestu.
5. Cep bumbiņas, ik pa laikam apviļājot no visām pusēm, lai tās zeltaini brūnas.
Foto: Topi Vesels
6. Labu apetīti!
Foto: Topi Vesels
Uz augšu