Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mandeļu kūka ar avokādo krēmu

2015. gada 16. augusts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Mandeles aplej ar vārošu ūdeni un ļauj nostāvēties 10 minūtes. Nolej ūdeni un nomizoj mandeles.
2. Liek uz cepamās plāts, apgrauzdē 20 min. 180 grādos. Atdzesē mandeles un sablenderē miltos.
3. Sviestu puto ar cukuru, pa vienam ieputo olas dzeltenumu un olas.
4. Ieputo cepamo pulveri, mandeļu miltus. Beigās ieputo miltus.
5. Liek mīklu formā, kas iesmērēta ar sviestu un vēl apakšā ieklāj cepamā papīra gabalu, lai vieglāk izņemt gatavu.
6. Apsedz ar foliju un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 40 minūtēm. Tad foliju noņem un cep līdz apbrūninās biskvīta virsma. Biskvīts gatavs, kad iedurot sausu nazi vai kociņu, tas iznāk sauss.
7. Gatavu biskvītu atdzesē.
Foto: Nataša Rogova
8. Krēms: Avokado kopā ar citrona sulu sablenderē.
9. Neceptas mandeles aplej ar karstu-vārošu ūdeni. Ļauj pastavēt 15 minūtes. Ūdeni nolej un attīra mandeles no miziņām. Tas notiek ļoti viegli. Liek cepeškrāsnī ap 180 grādiem un apžāvē, apgrauzdē kadas 10-15 minūtes. Atdzesē.
10. Pilnīgi atdzisušas mandeles sablenderē, pievieno 50 g pūdercukura un vēl visu kopā sablenderē. Pēc iespējas smalkāk.
Foto: Nataša Rogova
11. Gatavo sīrupu. Katliņā liek cukuru un ūdeni, vāra uz nelielas uguns kādas 7 minūtes, tad pievieno citronskābi. Sīrups gatavs, kad to iepilinot aukstā ūdenī, tas neizšķīst, bet saglabājas kamolā. Ar pirkstiem saveļ, ja izšķīst, tad vāra vēl, ja sanāk savelt bumbiņu tad gatavs.
12. Šajā sīrpā ber iekšā mandeļu miltus un intensīvi maisa līdz viendabīgai masai. Noņemam no uguns un maisa līdz padziest, tad rūpīgi iemaisa avokado biezeni. Ja krēms nav sanācis viendabīgs, tad to sablenderē un liek ledusskapī uz stundu.
Foto: Nataša Rogova
13. Biskvītu pārgriež un apsmērē ar pusi krēma, tad liek otru biskvīta ripu un visu kūku apsmērē ar atlikušo krēmu.
Foto: Nataša Rogova
14. Būtībā kūku var ēst uzreiz, bet var arī paturēt līdz vajadzīgajam brīdim.
15. Krēms ir lipīgs, bet biezs, labi tur formu.
Foto: Nataša Rogova
16. Lai labi garšo!
Uz augšu