Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ievas mafini ar šokolādi

2014. gada 14. oktobris
Foto: Ilze Olbika
Pagatavošana
40 min
1. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: abus miltu veidus, cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru, kanēli.
2. Citā bļodā sakuļ olu, iemaisa krējumu un kausētu sviestu.
3. Ābolu nomizo, izgriež serdi, sagriež mazos kubiņos.
4. 50 g šokolādes sakapā gabaliņos.
5. Miltu maisījumu kopā ar ābolu un šokolādes gabaliņiem iemaisa olas un krējuma masā, cenšoties pārāk nemaisīt.
6. Masu pilda ietaukotās veidnītēs vai tur ievietotos papīra groziņos, ņemot vērā, ka masa cepoties uzpūtīsies.
7. Liek formiņas sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā, cep apmēram 20 minūtes.
8. Rupji sakapā lazdu riekstus un pāri palikušo šokolādi, sajauc ar medu.
9. Masu pikās liek uz ceptajiem mafiniem un cep vēl 5-8 minūtes. Izceptos mafinus pasniedz atdzesētus.
10. Labu apetīti!
Uz augšu