-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Ievas mafini ar šokolādi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
50 g kviešu miltu
-
50 g auzu miltu
-
150 g skāba krējuma
-
1 ola
-
1 tējk. cepamā pulvera
-
70 g brūnā cukura
-
2 tējk. vaniļas cukura
-
50 g sviesta
-
70 g šokolādes
-
1 tējk. kanēļa
-
1 mazs ābols
-
50 g lazdu riekstu
-
1 ēd. k. medus
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: abus miltu veidus, cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru, kanēli.
-
Citā bļodā sakuļ olu, iemaisa krējumu un kausētu sviestu.
-
Ābolu nomizo, izgriež serdi, sagriež mazos kubiņos.
-
50 g šokolādes sakapā gabaliņos.
-
Miltu maisījumu kopā ar ābolu un šokolādes gabaliņiem iemaisa olas un krējuma masā, cenšoties pārāk nemaisīt.
-
Masu pilda ietaukotās veidnītēs vai tur ievietotos papīra groziņos, ņemot vērā, ka masa cepoties uzpūtīsies.
-
Liek formiņas sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā, cep apmēram 20 minūtes.
-
Rupji sakapā lazdu riekstus un pāri palikušo šokolādi, sajauc ar medu.
-
Masu pikās liek uz ceptajiem mafiniem un cep vēl 5-8 minūtes. Izceptos mafinus pasniedz atdzesētus.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs