Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ievas mafini ar šokolādi

Ievas mafini ar šokolādi

FOTO: Ilze Olbika

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 50 g kviešu miltu
  • 50 g auzu miltu
  • 150 g skāba krējuma
  • 1 ola
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 70 g brūnā cukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 50 g sviesta
  • 70 g šokolādes
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 mazs ābols
  • 50 g lazdu riekstu
  • 1 ēd. k. medus
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: abus miltu veidus, cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru, kanēli.
  2. Citā bļodā sakuļ olu, iemaisa krējumu un kausētu sviestu.
  3. Ābolu nomizo, izgriež serdi, sagriež mazos kubiņos.
  4. 50 g šokolādes sakapā gabaliņos.
  5. Miltu maisījumu kopā ar ābolu un šokolādes gabaliņiem iemaisa olas un krējuma masā, cenšoties pārāk nemaisīt.
  6. Masu pilda ietaukotās veidnītēs vai tur ievietotos papīra groziņos, ņemot vērā, ka masa cepoties uzpūtīsies.
  7. Liek formiņas sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā, cep apmēram 20 minūtes.
  8. Rupji sakapā lazdu riekstus un pāri palikušo šokolādi, sajauc ar medu.
  9. Masu pikās liek uz ceptajiem mafiniem un cep vēl 5-8 minūtes. Izceptos mafinus pasniedz atdzesētus.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena sacepums

Biezpiena sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA