Āboli mīklas apvalkā ar valriekstiem un konjaku

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 g kv.miltu
  • ½glāze ūdens
  • 250 g sviesta
  • Sāls
  • 2 ēd.k. etiķa
  • Pildījumam
  • 8 gb. āboli
  • ½glāzes ābolu ievārījuma
  • 2 ēd.k. sasmalcinātu,grauzdētu valriekstu
  • 4 ēd.k. konjaka
  • Glazūrai
  • 1 glāze pūdercukura
  • 1 pac. van.cukura
  • 4 ēd.k. piena

Pagatavošana

1 min.
  1. Pagatavo kārtaino sviesta mīklu, izveltnē 5 mm biezā plāksnē, ar mīklas ritenīti sagriež 4-stūrus, vidū liek ar riekstu masu pildītus nomizotus ābolus, maliņas centrā saspiež kopā, liek uz plāts, kas apslacīta ar ūdeni.Cep sakarsētā cepeškrāsnī 20 min. Atdzisušus pārklāj ar glazūru.
  2. Pildījumam ievārījumu samaisa kopā ar riekstiem un konjaku.
  3. Glazūrai izsijātu pūdercukuru un vanilīncukuru puto ar karstu pienu. līdz masa kļūst viendabīga.

Komentāri

Ēriks 2011. gada 14. februāris 20:18
cik ilgi gatavo

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize