700gzivs filejas (vislabākās - jūras asara vai jūras laša filejas)
1ēd. k.citronu sulas
1/2citrona miziņa - rīvēta
8ēd. k.rīvmaizes
Sāls
Pipari
2olas
4ēd. k.miltu
2-3ēd. k.kausēta sviesta
Mērcei:
3pavasara sīpoli
2marinēti gurķi
100gmajonēzes
2ēd. k.skābā krējuma
Kajēnas pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Zivs fileju nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un šķērsām sagriež pirksta biezuma strēmelītēs. Apslacina ar citrona sulu. Uzkaisa mazliet sāli un piparus.
Dziļā šķīvī sajauc citrona miziņu un rīvmaizi.
Citā šķīvī sakuļ olas, vēl citā - ieber miltus.
Mērces pagatavošanai notīra pavasara sīpolus, nomazgā un kopā ar zaļajiem lociņiem smalki sagriež.
Gurķus sagriež pēc iespējas mazākos gabaliņos. Sīpolus un gurķus labi samaisa kopā ar majonēzi un skābo krējumu.
Pēc garšas pievieno kajēnas piparus, kā arī, ja nepieciešams, nedaudz sāli.
Mērcei jābūt pietiekami pikantai.
Zivs gabaliņus vispirms apviļā miltos, pēc tam sakultajās olās un visbeidzot rīvmaizē. Panēšanas maisījumu viegli piespiež pie apviļātajiem zivs gabaliņiem.
Lielā pannā sakarsē kausēto sviestu. Cep zivs gabaliņus 10 minūtes no visām pusēm kraukšķīgi brūnus.
Noņem no pannas un galdā pasniedz kopā ar iepriekš sagatavoto pikanto mērci.