Pelmeņi ar cūkgaļu

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 ola
  • 1 /2 tēj.k sāls
  • 1 /2 tēj.k cukurs
  • 1 ēd.k skābais krējums
  • 2 ēd.k eļļa
  • 1 /2 glāze ūdens
  • Milti tik,lai mīkla ir elastīga,bet nelīp pie rokām

Pagatavošana

120 min.
  1. Bļodā sajaucam olu,sāli,cukuru,krējumu,eļļu.Izmaisam,pievienojam ūdeni.
  2. Beram klāt miltus.Sākumā 1 glāzi,bet pēc tam pa karotītei.Mīcam mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām,šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
  3. Mīkla sanāk ellastīga,ja to paņem vienā rokā un tur karājoties,tad tā staipās.
  4. Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un paturam 30 minūtes istabas tempertūrā.Kad mīklu izņemsim no maisiņa,tā būs kļuvusi lipīga,bet nesatraucaties,tā tam jābūt.Pastāvot bez maisiņa tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.
  5. Virsmu viegli noberam ar miltiem,bet tiešām viegli.
  6. Rullējam mīklu,plānu,plānu,līdz tā spīd cauri.
  7. Ar glāzi izspiežam aplīšus un liekam bagātīgi pildījumu.
  8. Tā kā mīkla ir ellastīga,tad to viegli ir lipināt ciet,kaut arī pildījums daudz.
  9. Salipinam visus pelmeņus.
  10. Pildījumā šoreiz cūkgaļa:
  11. Uz šo mīklas daudzumu man aizgāja 300g maltā cūkgaļa,
  12. 1 sīpolu,smalki sagriezu un apcepu nelielā eļļas daudzumā līdz paliek zeltains.
  13. caur spiedi izspiedu 2 ķiplokdaivņas
  14. Gaļai pievienojam apcepto sīpolu,ķiplokus un garšvielas.
  15. Salipinam pelmeņus.
  16. Vāram lielā ūdens daudzumā,kam pievienota sāls un sviests.
  17. No uzpeldēšanas brīža vāram kādas 3 minūtes apmaisot.
  18. Pasniedzam.
  19. Pelmeņi gardi ka silti,tā arī auksti.

Komentāri

vik 2012. gada 9. jūnijs 22:15
A mēdz būt arī pelmeņi bez gaļas? Ja tā, tad tie nav pelmeņi.. ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni