Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

2012. gada 21. marts
Foto: Depositphotos.com
Vienkārša, neparasta un garda kūka! Krēmu var izmanot jebkuru, gan sviesta, gan vārīto, gan biezpiena, var pievienot augļus, ogas. Ļaujieties fantāzijai un tik uz priekšu.
Pagatavošana
120 min
1. Atdala baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus puto ar pusi cukura un vaniļas cukuru līdz iegūst gaišu masu un cukurs izkusis, pievieno izkausētu sviestu/margarīnu, rīvētus burkānus un visu saputo. Iegūst šķidru, skaistu oranžu masu.
2. Pievieno miltus, kam pievienots cepamais pulveris. Visu rūpīgi izmaisa. Masa ir ļoti bieza.
3. Olas baltumus puto, kad jau mazliet saputots, lēnam ber klāt atlikušo cukuru. Puto līdz kļūst stingras putas. Olas baltumus iemaisa biezajā masā.
4. Visu kārtīgi izmaisa un lej formā. Var cept vienu biezu vai arī vairākus plānus biskvītus. Cep ~200 grādos ~ 20 minūtes, līdz kļuvis brūns. Gatavo biskvītu pārgriež horizontāli uz pusēm.
5. Saputo 0,5 l skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru līdz kļūst stingra, krēmīga masa. Pievieno arī svaigo sieru 200 g (bet var arī iztikt). Saputo krēmu.
6. Ļoti labi noder arī kāds ievārījums - piestāvēs kāds skābenāks. Smērē biskvītus ar ievārījumu un ar iegūto krējuma krēmu tā bagātīgi.
7. Kūku noslēdz ar krēma kārtu, kuru pārlej ar izvēlēto ievārījumu un pārber ar mandelēm un šokolādi.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu