Sākums > Receptes > Deserti

Auzu pārslu našķis

2012. gada 18. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
20 min
1. Tiem kam garšo konfektes "Gotiņa", šis būs īsts kārums. Šo gardumu pagatavot nav sarežģīti un daudz laika arī tas neaizņem.
2. Pašā sākumā sagatavo trauku, kur likt kārumu. Es paņēmu fomu un iesmērēju ar sviestu, bet var arī ieklāt cepamo papīru.
3. Katliņā ieliek cukuru, vaniļas cukuru, sviestu, medu un iebiezināto pienu. Medu un iebiezināto pienu liek tādas kārtīgas ēdamkarotes, negaida, lai tās notek, bet no burkas kā ņemam tā katliņā iekšā.
4. Visu karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz cukurs pilnībā izkusis ~7 minūtes.
5. Pievieno sodu un intensīvi izmaisa. Pievieno auzu pārslas un riekstus, maisa.
6. Karsē un maisa vēl ~5 minūtes. Kā beidz karsēt, tā uzreiz pārliek sagatavotajā traukā, izlīdzina un liek aukstā vietā atdzist.
7. Kad ir pilnībā atdzisis, var ņemt ārā no formas un sagriezt. Tā kā klāt ir soda, tad šis kārums nav ciets, viegli griežams un kožams arī.
8. Izrādījās neatkārtojami gardi, līdz ar to iesaku visas sastāvdaļas dubultot, jo mums bjia tāda mazuma piegarša.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu