Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Sāļie biezpiena plācenīši

Sāļie biezpiena plācenīši

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 80 g griķu pārslu
  • 1 sīpols
  • Dilles
  • Lociņi
  • 200 g biezpiena
  • 5 ēd. k. rudzu miltu
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Skābais krējums pasniegšanai
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ielej katliņā pienu un uzvāra, pievieno griķu pārslas un vāra līdz tās uzbriest. Gatavās pārslas atstāj zem vāka kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.
  2. Sīki sagriež sīpolu un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz viegli brūni. Dilles, lociņus sasmalcina.
  3. Biezpienam pievieno zaļumus, sīpolus, garšvielas, griķu pārslas un kārtīgi izmaisa. Pievieno 4 ēd. k. rudzu miltus. Izmaisa un mazliet ļauj pastāvēt. Atlikušos miltus izmantos apviļāšanai.
  4. Samitrina rokas aukstā ūdenī un veido no masas bumbiņas, ko saplacina pankūkā. Apviļā miltos un cep uz nelielas uguns no abām pusēm līdz veidojas brūni plācenīši.
  5. Pasniedz plācenīšus ar krējumu, kam pievienots caur spiedi izspiests ķiploks.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ātrā dārzeņu zupiņa

Ātrā dārzeņu zupiņa

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas