Sākums > Receptes > Brokastis

Sāļie biezpiena plācenīši

2012. gada 18. marts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Ielej katliņā pienu un uzvāra, pievieno griķu pārslas un vāra līdz tās uzbriest. Gatavās pārslas atstāj zem vāka kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.
2. Sīki sagriež sīpolu un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz viegli brūni. Dilles, lociņus sasmalcina.
3. Biezpienam pievieno zaļumus, sīpolus, garšvielas, griķu pārslas un kārtīgi izmaisa. Pievieno 4 ēd. k. rudzu miltus. Izmaisa un mazliet ļauj pastāvēt. Atlikušos miltus izmantos apviļāšanai.
4. Samitrina rokas aukstā ūdenī un veido no masas bumbiņas, ko saplacina pankūkā. Apviļā miltos un cep uz nelielas uguns no abām pusēm līdz veidojas brūni plācenīši.
5. Pasniedz plācenīšus ar krējumu, kam pievienots caur spiedi izspiests ķiploks.

Lai labi garšo!
Uz augšu