Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas filejas mērce ar burkāniem un sīpoliem

Vistas filejas mērce ar burkāniem un sīpoliem

FOTO: Laila Ludborža

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g vistas fileju
  • 2-3 burkāni
  • 500 ml saldā krējuma (var ņemt arī mazo paciņu, bet tad mērce sanāks biezāka)
  • 1 liels sīpols
  • Puravs
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Notīra un sarīvē burkānu, nomizo un sagriež kubiņos sīpolu, sagriež ripiņās puravu.
  2. Uzsilda pannā eļļu un liek cepties, pieberot klāt melnos piparus pēc garšas.
  3. Vistas fileju sagriež aptuveni 1x1,5 cm biezos gabaliņos un liek cepties citā pannā. Kā garšvielas pievieno kariju (man garšo arī tad, kad karijam ir klāt kajēnas pipari).
  4. Kad dārzeņi apcepušies un vistas fileja jau gatava, vienā no pannām ieber otras saturu un pielej klāt saldo krējumu un karsē, kamēr mērcītei ir vēlamā konsistence (ja silda ilgāk tā kļūst arvien biezāka).
  5. Kā piedevu par izmantot, jebko, ko sirds kāro, taču man vislabāk garšo ar makaroniem.

    Labu apetīti!
    Kā piedevu par izmantot, jebko, ko sirds kāro, taču man visl...

    FOTO: Laila Ludborža

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sāļā torte "Misters Kabacis"

Sāļā torte "Misters Kabacis"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas