Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas cepetis ar plūmēm un burkāniem

Foto: TeddyWife
Pagatavošana
135 min
1. gatavo pildījumu! burkānus sagriež ripiņās, pievieno melnās plūmes, sarīvētu ingveru, saspiestu ķiploku, kardamonu, un nedaudz sāli. visu sajauc kopā
Foto: TeddyWife
2. sagatavojam vistu. noskalojam to, notīram no spalvām, kuras vēl palikušas, nogriežam lieko daļu ap kaklu un pakaļgalu. izskalojam arī iekšu. nosusinam un pildam ar pildījumu. noteikti aizsienam kājas, lai pildījums nekrīt ārā. var izmantot koka irbulīšus, var vienkārši aizsiet ar speciālo striķi, kas nopērkams veikalā. no visām pusēm apsālam vistu, pārberam ar citām garšvielām, ja ir vēlme. un liekam cepeškrāsnī uz 200grādiem, apmēram uz 1,5 - 2h.
3. cepešpannā vēlams ieliet nedaudz ūdens vai buljonu, ar kuru ik pēc 15-20min pārlaistam vistiņas muguru.
Foto: TeddyWife
4. kad līdz vistas gatavībai palikusi pusstunda, liekam klāt kartupeļus (var likt tajā pašā pannā, var likt citā pannā)
Foto: TeddyWife
5. ja vistiņu gribas brūnāku, plīti ieslēdz uz grill režīma un apbrūnina.
Foto: TeddyWife
6. iesaku cept vistu ap 2h, jo tad viņa sanāk ļoti mīksta.
Uz augšu