Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas "Fļaki" jeb kuņģa zupa poļu gaumē

"Fļaki" jeb kuņģa zupa poļu gaumē

FOTO: Shutterstock.com

Kolekcijas: Fotoreceptes
Ja, gatavojot soļanku, parasti izmantojam liellopa vai cūkas nieres, tad poļi savu iecienīto zupu "fļaki" gatavo no liellopa kuņģa. Izklausās dīvaini, bet virums sanāk varen gards un sātīgs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg liellopa vai jaunlopa kuņģa
  • 2 burkāni
  • 2 pētersīļi (sakne vai zaļumi pēc savas izvēles
  • 300 g selerijas saknes
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 puravs
  • 1 liels sīpols
  • 1.5 1,5 - 2 l gaļas buljona vai 3 buljona kubiciņi
  • 3 ēdamkarotes sviesta (var arī margarīnu)
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • Garšvielas: sāls, pipari, smaržīgie pipari, 1 lēzena tējkarote ingvera, šķipsniņa muskatrieksta, 1 lēzena tējkarote maltu saldo piparu, lauru lapas, 3 ēdamkarotes ar cepurīti majorāna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Sākumā sagatavo kuņģi:
     Sākumā sagatavo kuņģi:

    FOTO: Rolita Patmalniece

  2. Ieliek kuņģi traukā un rūpīgi noskalo aukstā ūdeni. Noskaloto kuņģi ieliek traukā un pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes. Nolej ūdeni, noskalo kuņģi, ieliek traukā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 15 minūtes. Pēdējo procedūru atkārto vēl vienu reizi, ja vēl ir saglabājies nepatīkamais aromāts.
  3. Tad kuņģim uzlej karstu buljonu vai verdošu ūdeni un vāra uz mazas uguns apmēram 1-1,5 stundas. Buljonu pastāvīgi papildina ar verdošu ūdeni. Kuņģis ir labi izvārīts, ja var saspiest starp pirkstiem.
  4. Gatavo zupu: atsevišķā traukā nelielā ūdens daudzumā vāra kubiciņos sagrieztos dārzeņus (burkānus, selerijas, pētersīļus, ķiplokus, puravus) pievienojot klāt 1 ēdamkaroti sviesta.
    Gatavo zupu: atsevišķā traukā nelielā ūdens daudzumā vāra ku...

    FOTO: Publicitātes

  5. Kamēr vārās zupā sasmalcinām izvārīto kuņģi strēmelēs.
     Kamēr vārās zupā sasmalcinām izvārīto kuņģi strēmelēs.

    FOTO: Publicitātes

  6. Gatavo mērci: uz pannas apcep sīpolu 2 ēdamkarotēs sviesta līdz zeltainam brūnumam, pieber 2 ēdamkarotes miltu un atšķaida ar buljonu.
    Gatavo mērci: uz pannas apcep sīpolu 2 ēdamkarotēs sviesta l...

    FOTO: Publicitātes

  7. Kad dārzeņi mīksti, pievieno zupu un sīpolu mērci buljonam ar sagriezto kuņģi, pievienojam visas garšvielas un vāra uz lēnas uguns apmēram 20 min.
    Kad dārzeņi mīksti, pievieno zupu un sīpolu mērci buljonam a...

    FOTO: Publicitātes

  8. Zupu pasniedz kopā ar maizi. Ja vēlas, var pielikt krējumu.
     Zupu pasniedz kopā ar maizi. Ja vēlas, var pielikt krējumu.

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gulaša zupa ungāru gaumē

Gulaša zupa ungāru gaumē

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas