Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Šīvakara biešu zupa

Šīvakara biešu zupa

FOTO: Ilva

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 burkāni
  • 6 vidēji kartupeļi
  • 4 nelielas bietes
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 1 /2 vienas kāpostu galviņas, pavisam nelielas
  • 500 - 800 g gaļas pēc izvēles
  • Lauru lapa
  • Pipari
  • Sāls
  • Cukurs
  • Garšaugi pēc izvēles (man ir dilles -sālītas)
  • Etiķis pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Iesākumā novāra izvēlētā gaļa, manā gadījumā tas ir žāvēts cūkas stilbiņš un jēla cūkgaļas pavēdere ar ādu. Gaļu noputo, es nemainu ūdeni savādāk tauciņi pazūd:)
    Iesākumā novāra izvēlētā gaļa, manā gadījumā tas ir žāvēts c...

    FOTO: Ilva

  2. Kamēr gaļiņa vārās, var sagatavot produktus, ko vajadzēs pēcāk - nomizot burkānus, kartupeļus, sīpolus, ķiplokus, bietītes un kāpostu! Kā arī sameklēt skapīšos savas iecienītākās garšvielas-sāli, piparus, garšvielu maisījumu, cukuru.
    Kamēr gaļiņa vārās, var sagatavot produktus, ko vajadzēs pēc...

    FOTO: Ilva

  3. Kad nu viss ir samizots, var sagatavot produktus katlam :) Burkānus, bietes, kāpostus sarīvē, sīpolus smalki sagriež, kartupeļus salmiņos sagriež, es ķiplokus atstāju veselus!
    Kad nu viss ir samizots, var sagatavot produktus katlam :) B...

    FOTO: Ilva

  4. Lai nebūtu apnicīgā biešu vārīšana, un lai zupa beigās nezaudē skaisto krāsu, tāpat arī burkānu un kāpostu, visu cep uz lēnas uguns, apm. 15-20 min., ar eļļu, protams, beigās pieliek sīpolus arī apcept un ķiplokus! Kamēr viss cepas, buljonam saliek klāt lauru lapas,garšvieliņas.
    Lai nebūtu apnicīgā biešu vārīšana, un lai zupa beigās nezau...

    FOTO: Ilva

  5. Nu tad beidzot gaļa gatava, ņem ārā, atdzesē, lai var sagriezt. Kad gaļa sagriezta, ber visu atpakaļ katlā, ber klāt kartupelīšus, un ja bietes, burkani, kāposti un sīpoli ir sacepušies, ber zupā, pielej etiķi pēc garšas, ja trūkst vēl sāls vai gaŗsvielas, cukurs, to ar ber klāt, līdz garša ir Jūsu garšas kārpiņām vispatīkamākā! Vāra tik ilgi, līdz kartupeļi mīksti, griež nost uguni un nedaudz ļauj ievilkties, apm. 7-10 min.!
    Nu tad beidzot gaļa gatava, ņem ārā, atdzesē, lai var sagrie...

    FOTO: Ilva

  6. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgie pelmeņi

Sātīgie pelmeņi

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas