Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bumbieru vai ābolu kūka ar krējuma pārlējumu

2011. gada 30. septembris
Foto: Frensisa
Pagatavošana
90 min
1. Recepte no H.M.Štūberes "Gardēža rokasgrāmatas"
Foto: Frensisa
2. Mīklai paredzētos miltus uzber uz dēlīša vai galda, sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu.
Foto: Frensisa
3. Izveido apaļu bumbu, ietin folijā (vai pārtikas plēvē) un vismaz uz 30 minūtēm novieto aukstumā.
4. Sakarsē cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā.
5. Mīklu izveltnē 10 cm lielāku par veidnes 26-28 cm pamata diametru vai uzreiz liek visu veidnē un izlīdzina ar pirkstiem. Izveido 5 cm augstu maliņu. Pamatni vairākās vietās sadursta ar dakšiņu.
Foto: Frensisa
6. Bumbierus vai ābolus nomizo, izgriež serdi, mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Apslaka ar citrona sulu un pārkaisa ar kanēļa un cukura maisījumu, pievieno citrona miziņu.
Foto: Frensisa
7. Pagatavo pārlējumu: visus produktus rūpīgi sakuļ un vienmērīgā kārtā uzlej uz augļiem.
8. Pārklāj ar augļu gabaliņiem.
Foto: Frensisa
9. Kūku cep zeltaini brūnu (apmēram stundu).
10. Gatavo kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad noņem veidnes malu un kūku novieto uz restēm, lai atdziest.
Foto: Frensisa
11. Labu apetīti!
Foto: Frensisa
Uz augšu