Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Bumbieru vai ābolu kūka ar krējuma pārlējumu

Bumbieru vai ābolu kūka ar krējuma pārlējumu

FOTO: Frensisa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • Irdenajai smilšu mīklai:
  • 250 g miltu
  • 1 ola
  • 80 g cukura
  • 160 g gabaliņos sakapāta auksta sviesta
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Virskārtai:
  • 750-1000 g stingru bumbieru vai skābenu ābolu
  • 2 ēd. k. citrona sulas
  • 1 ēd. k. kanēļa un cukura maisījuma
  • Rīvēta citrona miziņa
  • Krējuma pārlējumam:
  • 300 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 100 g cukura
  • 1 ēd. k. ciete
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Recepte no H.M.Štūberes "Gardēža rokasgrāmatas"
    Recepte no H.M.Štūberes "Gardēža rokasgrāmatas"

    FOTO: Frensisa

  2. Mīklai paredzētos miltus uzber uz dēlīša vai galda, sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu.
    Mīklai paredzētos miltus uzber uz dēlīša vai galda, sakapā k...

    FOTO: Frensisa

  3. Izveido apaļu bumbu, ietin folijā (vai pārtikas plēvē) un vismaz uz 30 minūtēm novieto aukstumā.
  4. Sakarsē cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā.
  5. Mīklu izveltnē 10 cm lielāku par veidnes 26-28 cm pamata diametru vai uzreiz liek visu veidnē un izlīdzina ar pirkstiem. Izveido 5 cm augstu maliņu. Pamatni vairākās vietās sadursta ar dakšiņu.
    Mīklu izveltnē 10 cm lielāku par veidnes 26-28 cm pamata dia...

    FOTO: Frensisa

  6. Bumbierus vai ābolus nomizo, izgriež serdi, mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Apslaka ar citrona sulu un pārkaisa ar kanēļa un cukura maisījumu, pievieno citrona miziņu.
    Bumbierus vai ābolus nomizo, izgriež serdi, mīkstumu sagriež...

    FOTO: Frensisa

  7. Pagatavo pārlējumu: visus produktus rūpīgi sakuļ un vienmērīgā kārtā uzlej uz augļiem.
  8. Pārklāj ar augļu gabaliņiem.
    Pārklāj ar augļu gabaliņiem.

    FOTO: Frensisa

  9. Kūku cep zeltaini brūnu (apmēram stundu).
  10. Gatavo kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad noņem veidnes malu un kūku novieto uz restēm, lai atdziest.
    Gatavo kūku uz īsu brīdi atstāj veidnē, tad noņem veidnes ma...

    FOTO: Frensisa

  11. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: Frensisa

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas