Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Neparastie kāpostu tīteņi

Neparastie kāpostu tīteņi

FOTO: Jolanta

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Neparasto kāpostu tīteņu masai:
  • 1 kg maltās gaļaa
  • 1/3 neliela kāposta
  • 2 burkāni
  • 125 g rīsu jeb 1 paciņa
  • 1 sīpols
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. miltu
  • Mērcei
  • Vārīts ūdens
  • Tomātu mērce
  • Skābais krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Uzliek vārīties rīsus (vāra tik ilgi, kamēr paliek mīksti, bet ne putra).
  2. Sagriež smalki 1/3 kāposta.
  3. Sarīvē burkānus.
  4. Sagriež un apcep sīpolu.
  5. Kad rīsi jau gatavi, nokāš, noskalo ar ūdeni, lai nav salipuši un ļauj tiem nedaudz notecēt.
  6. Visas sastāvdaļas saliek lielā bļodā un sajauc, vislabāk ar rokām.
  7. Pannā ielej eļļu tā vairāk un liek sildīties.
  8. Veido neparastos kāpostu tīteņus līdzīgi kā kotletes tik lielākus.
  9. Liek pannā cepties tik ilgi, līdz visas malas ir smuki brūnas.
  10. Gatavos, neparastos kāpostu tīteņus liek lielā katlā, līdz visi ir izcepti.
  11. Pagatavo mērci: bļodā ielej vārītu ūdeni apm. 0,5 l, pievieno klāt tomātu mērci un krējumu pēc garšas, un visu samaisa.
  12. Gatavo mērci pārlej pāri neparastajiem kāpostu tīteņiem.
  13. Liek sautēties uz lēnas uguns apmēram 10 min.

    Labu apetīti!
    Liek sautēties uz lēnas uguns apmēram 10 min.

Labu apetīt...

    FOTO: Jolanta

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas