Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Norvēģu vafeles

Norvēģu vafeles

FOTO: Kristaps Kaukis

Tā diena ir izdevusies, kad tiek ceptas vafeles, jo to smaržu un garšu nekas neaizstās.. :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 6 ēd. k. cukura
  • 150 g sviesta vai margarīna
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 2 tējk. kardamona
  • 300 g kviešu miltu
  • Piens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Sakuļ olas kopā ar cukuru līdz paliek dzeltena, gaisīga masa.
  2. Uz mazas uguntiņas izkausē sviestu vai margarīnu, tad pagaida, lai atdziest un iemaisa olu masā.
  3. Pamazām iemaisa miltus, lai nesaiet kunkuļos. Tad pievieno cepamo pulveri un kardamonu.
  4. Beigās pievieno tik daudz pienu, līdz sanāk saldajam krējumam līdzīga konsistence (varbūt drusku biezāka).
  5. Ņem elektrisko vafeļu pannu (derēs arī parastā). Pirms katras vafeles no abām pusēm ieziež pannu ar sviestu. Ielej vidēji daudz mīklas un cep kamēr vafele paliek gaiši brūna.
    Ēd kopā ar ievārījumu, saldējumu, zemesriekstu sviestu, sieru, u.c.

    Lai labi garšo!
    Ņem elektrisko vafeļu pannu (derēs arī parastā). Pirms katra...

    FOTO: Kristaps Kaukis

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konditoreja un maize

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes