Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cannelloni ar gaļas pildījumu

2011. gada 14. jūlijs
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Pagatavošana
90 min
1. Pannā uzkarsē olīveļļu un sviestu.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
2. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus, pasvīdina apmēram 2-4 minūtes uz lēnas uguns.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
3. Pievieno kubiciņos sagrieztu papriku, pasautē zem vāka līdz paprika pusgatava.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
4. Pievieno sakapātos tomātus bez sulas. Sautē līdz pirmajam burbulim.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
5. Pievieno sāli, svaigi maltos melnos piparus un 2 tējk. Toskānas brusketas, apmaisa. Atstāj zem vāka pasautēties 5 min uz lēnas uguns. Sautē līdz viss ir mīksts.
6. * cepot un sautējot dārzeņus vajadzētu vairāk sautēt, nevis cept.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
7. Maltajai gaļai pievieno piparus, sāli.
8. Pievieno dārzeņu sautējumu.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
9. Te man ienāca galvā ideja, ka kaut kas trūkst un tad es piešāvu klāt kaltētus ķiplokus, jo nekaltēto uz to momentu nebija. Kaltēto vietā var pievienot kādu saspaidītu svaiga ķiploka daivu pie „5)”.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
10. Ņem cepam trauku, smērē ar sviestu. Var izmantot arī paplāti- no dubultas folijas uztaisa formiņu ar augstākām malām, apsmērējam ar sviestu un...
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
11. Tagad pildām trubiņās.
12. * ja cepšana paredzēta vakarpusē, tad pildījumu var uztaisīt ātrāk, bet pildīt trubiņās vēlams pirms cepšanas, jo savādāk mirsktošās trubiņas sāks plīst.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
13. Līdz visas sapildītas!
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
14. Tomātu sulai no konserva pievieno sāli, piparus, 1 tējk. brusketas, samaisa un lej pāri cannelloni makaroniem.
15. * ja sanāk, ka caneloni nav pilnībā nosegti, tad tomātu mērci atšķaida ar ūdeni, un pārlej tā, lai viss būtu gandrīz nosegts. Svarīgi, lai viņi visi būtu samitrināti ar mērci, jo makaroni gatavojas ātri.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
16. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek karstā cepeškrāsnī iekšā 200 grādos uz apmēram 35-40min jeb kamēr makaroni gatavi un siers zeltains.
17. Pasniedz karstu, pārkaisot ar svaigām bazilika lapiņām.
18. Lai labi garšo!
Uz augšu