Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ļuļa kebabs

Ļuļa kebabs

FOTO: Shutterstock.com

Kad tracicionālais šašliks apnicis, laiks gatavot Kaukāzā iecienīto ļuļa kebabu no maltās gaļas. Tas izcili garšos ar marinētiem sīpoliem un ķiplokotu jogurta mērcīti.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļa (vai jebkāda cita malt gaļa)
  • 15 g aitas (cūkgaļas) tauki
  • 500 g sīpoli
  • 1 bunte kinza
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Koriandra sēklas (maltas pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Mērcei:
  • Tomātu mērce
  • Majonēze
  • Sāls
  • Sarkanie pipari (pēc garšas)
  • Mērcei
  • Bezpiedevu jogurts
  • Ķiploki
  • Tomātu mērce
  • Sāls
  • Zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Samaļ gaļu, sīpolus un taukus sasmalcina, tad izmīca.
  2. Pievieno smalki sagrieztu zaļo koriandru (kinzu) OBLIGĀTI! un sāli, malto papriku, melnos piparus un saberztās koriandra sēklas, labi samaisa.
  3. Ļoti svarīgs posms, gatavojot kebabu -gaļas atsišana. Lai to izdarītu, vajag 5-10 minūšu laikā gaļas masu ņemt un mest bļodā. Tad maltā gaļa kļūs elastīga. Ja jūs izlaižat šo soli, gatavi kebabi kritīs nost no iesmiem.
  4. Iztur ledusskapī 2-3 stundas.
  5. Ap koka vai metāla iesmiņu no gaļas ar rokām veido apmēram 10 cm garas desiņas, cep uz grila, apgrozot pa laikam. (galvenais, to nepārcept - ik pa brīdi jāpārbauda, iedurot ar zobu bakstāmo - ja iztek caurspīdīga sula, viss ir gatavs).
  6. Lai pagatavotu mērci, samaisa visas sastāvdaļas pēc garšas.
  7. Sīpolus plāni sagriež, pievieno dilles un pārlej ar marinādi (etiķis, ūdens, cukurs).
  8. Kārto kebabus un marinētos sīpolus uz šķīvja, kas izklāts ar grilā uzsildītu lavašu, trauciņā pasniedz mērci.
    Kārto kebabus un marinētos sīpolus uz šķīvja, kas izklāts ar...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas