Asā piedeva visam

Secināju, ka ziemā tomātus labāk nepirkt - nav garšīgi. Bet bija jau par vēlu - šķita, ka pilns ledusskapis ar neēdamiem tomātiem un gribējās viņus kaut kā izmantot. Beigās izrādījās, ka kaut kā tie tomēr bija pazuduši un palikuši bija vien 2 lieli tomāti. tā nu izlīdzējos ar visu, kas ledusskapī mētājās un šķita savienojams.

Sastāvdaļas

  • Tomāti: 200g
  • Ķirbis: 200g
  • Burkāni: 200g
  • Sīpoli: 2 lieli
  • Ķiploki: 10 daiviņas
  • Ābolu etiķis: 25 ml
  • Sojas mērce (labāk tumšā): 2 ēdamkarotes
  • Olīveļļa: 2 ēdamkarotes
  • Sāls: 2 ēdamkarotes
  • Sinepju pulveris: 2 tējkarotes
  • Malti melnie pipari: 1 tējkarote
  • Sasmalcināts čilli: 1 tējkarote
  • Saldā paprika
  • Kaltēti pētersīļi
  • Kurkuma
  • Koriandrs
  • Baziliks
  • Rozmarīns

Pagatavošana

55 min.
  1. Noblanšē tomātus, sagriež mazos kubiciņos. Sarīvē burkānus, pievieno tomātiem. Smalkos kubiciņos sagriež ķirbi un pievieno tomātiem un burkāniem. Rupji sagriež sīpolus un ķiplokus un pievieno pārējiem dārzeņiem. Katlā ielej ūdeni aptuveni cm dziļu, liek iekšā dārzeņus. pievieno etiķi, sāli, sojas mērci, sinepju pulveri un pārējās garšvielas. Vāra 45 minūtes. pēc tam pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas un vāra vēl 10 minūtes.
  2. Pēc atdzesēšanas var pievienot salātiem, pildīt dārzeņus vai gaļu. Var izmantot kā picas sastāvdaļu vai pievienot mērcēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi