Asā piedeva visam

2010. gada 31. decembris
Foto: Anda Krēgere
Secināju, ka ziemā tomātus labāk nepirkt - nav garšīgi. Bet bija jau par vēlu - šķita, ka pilns ledusskapis ar neēdamiem tomātiem un gribējās viņus kaut kā izmantot. Beigās izrādījās, ka kaut kā tie tomēr bija pazuduši un palikuši bija vien 2 lieli tomāti. tā nu izlīdzējos ar visu, kas ledusskapī mētājās un šķita savienojams.
Pagatavošana
55 min
1. Noblanšē tomātus, sagriež mazos kubiciņos. Sarīvē burkānus, pievieno tomātiem. Smalkos kubiciņos sagriež ķirbi un pievieno tomātiem un burkāniem. Rupji sagriež sīpolus un ķiplokus un pievieno pārējiem dārzeņiem. Katlā ielej ūdeni aptuveni cm dziļu, liek iekšā dārzeņus. pievieno etiķi, sāli, sojas mērci, sinepju pulveri un pārējās garšvielas. Vāra 45 minūtes. pēc tam pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas un vāra vēl 10 minūtes.
2. Pēc atdzesēšanas var pievienot salātiem, pildīt dārzeņus vai gaļu. Var izmantot kā picas sastāvdaļu vai pievienot mērcēm.
Uz augšu