Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Asā piedeva visam

Secināju, ka ziemā tomātus labāk nepirkt - nav garšīgi. Bet bija jau par vēlu - šķita, ka pilns ledusskapis ar neēdamiem tomātiem un gribējās viņus kaut kā izmantot. Beigās izrādījās, ka kaut kā tie tomēr bija pazuduši un palikuši bija vien 2 lieli tomāti. tā nu izlīdzējos ar visu, kas ledusskapī mētājās un šķita savienojams.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Tomāti: 200g
  • Ķirbis: 200g
  • Burkāni: 200g
  • Sīpoli: 2 lieli
  • Ķiploki: 10 daiviņas
  • Ābolu etiķis: 25 ml
  • Sojas mērce (labāk tumšā): 2 ēdamkarotes
  • Olīveļļa: 2 ēdamkarotes
  • Sāls: 2 ēdamkarotes
  • Sinepju pulveris: 2 tējkarotes
  • Malti melnie pipari: 1 tējkarote
  • Sasmalcināts čilli: 1 tējkarote
  • Saldā paprika
  • Kaltēti pētersīļi
  • Kurkuma
  • Koriandrs
  • Baziliks
  • Rozmarīns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Noblanšē tomātus, sagriež mazos kubiciņos. Sarīvē burkānus, pievieno tomātiem. Smalkos kubiciņos sagriež ķirbi un pievieno tomātiem un burkāniem. Rupji sagriež sīpolus un ķiplokus un pievieno pārējiem dārzeņiem. Katlā ielej ūdeni aptuveni cm dziļu, liek iekšā dārzeņus. pievieno etiķi, sāli, sojas mērci, sinepju pulveri un pārējās garšvielas. Vāra 45 minūtes. pēc tam pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas un vāra vēl 10 minūtes.
  2. Pēc atdzesēšanas var pievienot salātiem, pildīt dārzeņus vai gaļu. Var izmantot kā picas sastāvdaļu vai pievienot mērcēm.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas