Lazanja gardā

2010. gada 19. decembris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
60 min
1. Bešamel mērce. Izkausē sviestu, pieber miltus un lej klāt pienu, maisa. Pieber garšvielas. Ar bešamel uzmanīgi, var būt kunkuļi. Konsistencei jāsanāk tādai tumīgai, bet arī ne ļoti biezai.
2. Boloņas mērce. Sagriež sīpolu, ķiploku un liek cepties kopā ar malto gaļu (es sacepu atsevišķi, lai nav kraukšķīgs, vai lai nepiedeg), sacep kārtīgi, pa to laiku kapā tomātus un, kad gaļa jau brūna, tad liek klāt. Gaļu cepot, nelietoju eļļu vispār, jo tad tā peldēs lazanjas traukā.
3. Ļauj, lai maltā galā ar tomātiem kādu laiciņu sasautējās kopā, tad tāda smuka oranža mērcīte veidojas.
4. Tad pēc garšas liek klāt garšvielas – sāls, pipariņš, baziliks utt. Pēc īstās sicīliešu boloņas mērces receptes to visu liek nogatavoties uz 3-4 dienām un vēl lej klāt sarkanvīnu.
5. Lazanja. Es pirku Pasta Zara lazanjas plāksnes. Uz paciņas rakstīts, ka nevajag mērcēt, bet īstenībā – vajag gan. Liek katlā ar karstu ūdeni un patur pāris minūtes, lai paliek mīkstas.
6. Ņem trauku, sāk ar boloņas mērci, tad bešamel, tad lasanjas plāksnes, tad boloņas, bešamel, pasta, boloņas, bešamel, pasta…
7. Cep apmēram 20-25 minūtes 180-200 grādos. Kad jau gatavs, tad pārber ar sieru un patur krāsnī vēl pāris minūtes. Vajag Parmesan sieru, bet tas ļoti dārgs, es lietoju parasto Krievijas sieru.
8. Labu apetīti!
Uz augšu