Sākums > Receptes > Deserti

Mājas torte ar vārīto krēmu

2010. gada 14. novembris
Foto: vija ozola
Pagatavošana
180 min
1. katru ripu cep atsevišķi,uz vienu ripu ņem 10 g/b olasun atdala baltumu no dzeltenuma.tālāk,sāk kult dzeltenumu,pakāpeniski pievienojot 10ēd.k cukura,nedaudz vaniļas cuk,kad dzeltenums sabiezējis,pievieno5desert k ūdeni,tālāk kuļ kamēr paliek bieza masa. tad liek klāt miltus10 ēd k strīķētas. ņem baltumu un sakuļ.kad baltums gatavs,pievieno klāt dzeltenai masai un liek cepties180gr.t20min.
2. Tālāk seko ganierējuma pagatavošana.Vispirms katliņā uzvāra pienu,kamēr pens karsējas,tikmērbļodā sakul 5olas ar visu baltumu,pievieno mazliet vaniļas cuk.citrona suluun 12 ēd.k cukura,Visu to sakuļam,bet nedaudz,tad pievienojam9ēd k miltusun visu samaisam.Piens ir uzvārījies ,lejam klāt masaiun samaisam.Tad liekam karstā ūdens peldēun karsējam kamēr masa sāk kārtīgi biezēt.sabiezējušo masu kārtīgi izmaisa lai mīklai nepaliek kunkuļi,vēl karsējot pievieno100gr svieta.kad masa uzkarsēta liek atdzesēties,pa to laiku ņem sviestu un samīca kārtīgi,kamēr atdalās sūkalas,tad sviestu iemīca atdzisušajā masā un vari sākt ganierēt pēc savas fantāzijas.Lai veicās.
Uz augšu