Mājas torte ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas

  • Tortes ripām ,uz katru kārtu nepieciešams pievienot olas-30gb.,cukurs-30 ēd.k,vaniļas cuk.1/5tējk.ūdens-15 desert k.milti-30 ēd k,strīķētas
  • 0.7 Garnēšanai nepieciešams;sviests-0,7kg,olas-5gb,milti-9ēd k ar kaudzi,cukurs-12ēd k.,vaniļas cuk.nedaudz citrona sula.0,5l piens

Pagatavošana

180 min.
  1. katru ripu cep atsevišķi,uz vienu ripu ņem 10 g/b olasun atdala baltumu no dzeltenuma.tālāk,sāk kult dzeltenumu,pakāpeniski pievienojot 10ēd.k cukura,nedaudz vaniļas cuk,kad dzeltenums sabiezējis,pievieno5desert k ūdeni,tālāk kuļ kamēr paliek bieza masa. tad liek klāt miltus10 ēd k strīķētas. ņem baltumu un sakuļ.kad baltums gatavs,pievieno klāt dzeltenai masai un liek cepties180gr.t20min.
  2. Tālāk seko ganierējuma pagatavošana.Vispirms katliņā uzvāra pienu,kamēr pens karsējas,tikmērbļodā sakul 5olas ar visu baltumu,pievieno mazliet vaniļas cuk.citrona suluun 12 ēd.k cukura,Visu to sakuļam,bet nedaudz,tad pievienojam9ēd k miltusun visu samaisam.Piens ir uzvārījies ,lejam klāt masaiun samaisam.Tad liekam karstā ūdens peldēun karsējam kamēr masa sāk kārtīgi biezēt.sabiezējušo masu kārtīgi izmaisa lai mīklai nepaliek kunkuļi,vēl karsējot pievieno100gr svieta.kad masa uzkarsēta liek atdzesēties,pa to laiku ņem sviestu un samīca kārtīgi,kamēr atdalās sūkalas,tad sviestu iemīca atdzisušajā masā un vari sākt ganierēt pēc savas fantāzijas.Lai veicās.

Komentāri

ieva... 2012. gada 28. oktobris 12:53
ņAMMīGI
Ligita 2012. gada 9. maijs 17:41
Kā izveidot garnējumu krāsainu?
Danaa 2011. gada 23. oktobris 13:41
30 gb. olas?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi