-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Bezē cepumiņi - pie kafijas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
3 olu baltumi
-
1 ēd. k. vaniļas cukura
-
200 g cukura
-
Šķipsna sāls
-
Kartupeļu ciete
-
1 /2 tējk. etiķa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
120 min.
-
Iesit bļodā olu baltumus (vēlams, lai tie ir istabas temperatūrā).
-
Nosver 200 g cukura atsevišķā traukā.
-
Vispirms sakuļ putās olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Cukuru pievieno pakāpeniski (trijās porcijās).
-
Pieberot pēdējo porciju, pievieno arī vaniļas cukuru.
-
Atkal visu sakuļ un pievieno etiķi, kas ļauj labāk saglabāt cepuma viduci mīkstu.
-
Uz katru olu pievieno pa tējkarotei kartupeļu cietes - tas dos cepuma apvalkam stingrību. Atkal visu sakuļ.
-
Laicīgi sagatavo krāsni uz 100 grādiem, ar gaisa plūsmas ventilatoru.
-
Izklāj cepamo papīru, ņem karotīti un taisa mazas piciņas.
-
Krāsnī cep aptuveni pusotru stundu.
-
Cepšanas beigās izslēdz krāsni un atstāj durtiņas atvērtas, lai lēnām atdziest.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs