Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bezē cepumiņi - pie kafijas

2010. gada 8. oktobris
Foto: Agnese Arne-Kapče
Pagatavošana
120 min
1. Iesit bļodā olu baltumus (vēlams, lai tie ir istabas temperatūrā).
Foto: Agnese Arne-Kapče
2. Nosver 200 g cukura atsevišķā traukā.
Foto: Agnese Arne-Kapče
3. Vispirms sakuļ putās olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Cukuru pievieno pakāpeniski (trijās porcijās).
4. Pieberot pēdējo porciju, pievieno arī vaniļas cukuru.
5. Atkal visu sakuļ un pievieno etiķi, kas ļauj labāk saglabāt cepuma viduci mīkstu.
6. Uz katru olu pievieno pa tējkarotei kartupeļu cietes - tas dos cepuma apvalkam stingrību. Atkal visu sakuļ.
Foto: Agnese Arne-Kapče
7. Laicīgi sagatavo krāsni uz 100 grādiem, ar gaisa plūsmas ventilatoru.
8. Izklāj cepamo papīru, ņem karotīti un taisa mazas piciņas.
Foto: Agnese Arne-Kapče
9. Krāsnī cep aptuveni pusotru stundu.
10. Cepšanas beigās izslēdz krāsni un atstāj durtiņas atvērtas, lai lēnām atdziest.
11. Labu apetīti!
Uz augšu