Komentāri
7
Jaunākie
Vecākie
Es pirmkārt nevienam konservam nekad nelieku klāt citronskābi, nav laba veselībai! Ja marinējam bekas tad atsevišķi marinādi negatavoju, vienkārši rūpīgi notīru bekas, liek vārīties 15 min, lieku klāt garšvielas pavāra vēl 5 min, sāli, cukuru un uz 4L satura lieku 1 ēd. karoti 70% etiķa esenci liek pašās beigās, lej burkās aizvāko un ar vākiem uz leju siltā segā kamēr atdziest. Šādi gatavotas beciņas izteiktāk saglabā savas garšas īpašības.
Vērtējums
Atbildēt
Liels paldies!
Arī tūlīt ķeršos klāt. :)
Arī tūlīt ķeršos klāt. :)
Vērtējums
Atbildēt
Kādas ir rudens sēnes un kādas ir ziemas sēnes?
Es mežā lasu visas kuras pazīstu.
Es mežā lasu visas kuras pazīstu.
Vērtējums
Atbildēt
Kā marinē vilnīšus???
Vērtējums
Atbildēt
Es daru tāpat kā Guntiņa, vāru sēnes ar marinādi un leju burkās. Es vāru veselas sēnes un sagriežu vēlamajos gabalos vārītas, baltākas griezuma vietas un glītāk burciņās. Man arī patīk pa lēno taisīt burkas kā autoram, iededzu vēl svecīti un pieleju vīna glāzi- romantiski, rotaļīgi un ražīgi var lielus darbus sadarīt. Ērik, es arī ateros Ļeņinu skolā un zilās formas, bet sēņu gadi man atmiņā vairāk kā divi. Laikam tāpēc, ka tuvāk dabai esmu dzīvojusi.
Šodien savārīju arī rudens sēnes- vilnīšus un zaļās(laikam cūcenes), mums tās marinētas īpaši garšo.
Šodien savārīju arī rudens sēnes- vilnīšus un zaļās(laikam cūcenes), mums tās marinētas īpaši garšo.
Vērtējums
Atbildēt
Es marinetas senes nepaterizeju. Kad senes izvaritas, gatavoju marinadi, ar visam jau minetajam sastavdalam, lieku ieksa varitas senes un pavaru ~10-15min. Tad lieku karstas senes ar visu marinadi tiiraas, izkarsetas burcinaas, virsuu tiiru, novaritu vacinu. Ir garsigi un neviena burcina nav sabojajusies. Un gadu man ari pietiekami :)
Vērtējums
Atbildēt
Ļoti sīki un smalki aprakstīts.Paldies.Tūlīt ķeršos pie marinēšanas,jo man šodien bija tā brīvā diena,kad sēņoju.Un šogad sēņu pilni meži:)
Vērtējums
Atbildēt